Комарите са капризни създания - не се изненадвайте, ако вие

...
Комарите са капризни създания - не се изненадвайте, ако вие
Коментари Харесай

Кои са причините, за да привличате комарите

Комарите са капризни създания - не се изненадвайте, в случай че вие сте единствените, които постоянно търсят с какво да се покрият, с цел да се предпазите, и все пак сте нахапани, а приятелите ви са непокътнати. Учените направиха някои проучвания, с чиято помощ откриха кои са нещата, които ни вършат мечтано ястие за досадните твари. Ето някои от аргументите:

1. Бременна сте

Рискът от захапване при бременните дами е двойно по-голям. Причината: бъдещите майки създават голямо количество въглероден диоксид и излъчват топлота.

2. Тренирате постоянно

По време на подготовка тялото създава млечна киселина, която се отделя през порите на кожата. Немски учени потвърдиха, че млечната киселина е извънредно "привлекателна " за комарите.

3. Краката ви миришат

Според проучване бактериите, които се развиват по краката на някои хора, притеглят комарите като магнит. Тези бактерии имат остра миризма и могат да бъдат открити и в избрани типове сирене. Учените употребяват тези типове сирене, с цел да притеглят комари и да ги изследват.

4. Носите парфюм

Комарите смучат нектар от някои цветя и по този метод получават сила. Ето за какво те са привлечени от аромата на парфюма ви.

5. Пиете бира

Дори и минимално количество бира може да ви направи в пъти по-атрактивни за комарите. Учените още не са открили повода.

Източник: iwoman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР