Комарите могат да бъдат по-опаси от кърлежите, защото много по-често

...
Комарите могат да бъдат по-опаси от кърлежите, защото много по-често
Коментари Харесай

Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опаси от кърлежите

Комарите могат да бъдат по-опаси от кърлежите, тъй като доста по-често човек бива ухапан от комар, в сравнение с от кърлеж, сподели инфекциониста доктор Трифон Вълков. 

" Пролетта е сезона за кърлежи, те обичат места с висока трева. В такъв интервал от време хората употребяват избират да излязат на открито да се разхождат и това ги излага на риск, само че това не е нещо ново, нещо невиждано. Няма някаква разлика от предходните години ", споделя Вълков във връзка с кърлежите, които се явяват като проблем всяка пролет. 

 
По думите му кърлежът е преносител, те не боледуват от лаймската болест. Освен нея обаче, с ухапването от насекомото, човек може да се болести и с марсилска тресчица, хеморагични тресчици и други

" Всяко едно от тези болести е обвързвано с избрана симптоматика. Когато приказваме за тресчици би трябвало да ги свързваме с  температурата, някои протичат с обриви, както е лаймската болест ", изясни той и добави, че колкото по-малко насекомото е впито в индивида, толкоз по-малка е вероятността да съобщи нещо. 

По отношение на комарите, те също съставляват риск да предадат заболяване, само че били по-често срещани в  райони с по-топъл климат, както е  Гърция, написа " Нова ".

Инфекционистът обръща внимание, че с смяната на климата техните вектори могат да намерят евентуално разпространяване и у нас.

По отношение на вируса петата болест, той сподели, че това не е сериозен медицински проблем, прочут е от дълго време и не е нещо ужасно. Протичал с обрив и изнемощялост. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР