Комари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една трета

...
Комари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една трета
Коментари Харесай

Комарите у нас разнасят вирусен менингит

Комари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една трета повече са случаите на менингит от началото на годината спрямо миналата. Държата отпусна спомагателни 2 млн. лв. за справяне с комарите.

Заболяването не е типично за нашите ширини, само че е почнало да се демонстрира с смяната на климата, разяснява проф. доктор Татяна Червенякова от Инфекциозна болница за случаи на западнонилска тресчица у нас.

Инфекцията се предава посредством комарите, а при усложнените форми на болестта се стига до хоспитализация. Усложненията са едвам към 1%, посочи проф. доктор Червенякова.

Голяма част от случаите болестта минава леко - с температура, настинка и общо неразположение. Обичайно минава след 2-3 дни.

" При тези превалявания е доста сложна битката с комарите. След всеки дъжд би трябвало да бъде пръскано. Не бива да мислим, че всички комари са инфектирани с вируса. Индивидуалната отбрана е съществуването на репеленти, другото е в обсега на страната ", разяснява още проф. доктор Татяна Червенякова прид Bulgaria ON AIR.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР