Комапнията Unilever обяви, че подписа договор за придобиването на българския

...
Комапнията Unilever обяви, че подписа договор за придобиването на българския
Коментари Харесай

Световен гигант купува българските сладоледи Denny

Комапнията Unilever разгласи, че подписа контракт за придобиването на българския производител на сладоледи Denny Ice Cream.


Основана през 1993 година от българските бизнесмени Цветан Цветанов и Румен Данчев, Denny Ice Cream е производител на сладоледи в България с оборот от 6.2 милиона евро за 2017 година и 100 души чиновници. Компанията има една фабрика във Велико Търново и има мощна локална дистрибуторска мрежа.

Българското поделение за сладоледи на Unilever и Denny Ice Cream ще се слеят , комбинирайки световното ноу-хау и качества на Unilever с опита и познанието на локалния пазар на Denny Ice Cream. Цветан Цветанов е назначен за Управляващ шеф на новото българско поделение на сладоледите, част от Unilever South Central Europe, оповестиха от локалната компания.

“За нас е наслаждение да приветстваме Denny Ice Cream в фамилията на Unilever. Техните знания за локалния пазар, трансформират марката в една от най-обичаните от българските консуматори. Доволен съм и от обстоятелството, че Цветан Цветанов ще се причисли към нас, защото той е извънреден бизнесмен. Той ще има основна роля в основаването на ярко бъдеще за новия бизнес “, съобщи Джеймс Симънс, Управляващ шеф, Unilever South Central Europe

Цветан Цветанов, Управител на Denny Ice Cream, добави: “Горди сме, че през последните 25 години изградихме толкоз огромен бизнес в България и имаме вяра, че нашето завещание и знание са съвършени за Unilever. Присъединявайки се към портфолиото на водещ световен производител на сладоледи ще бъде от изгода за марката Denny Ice Cream. “

Стойността на договорката е загадка. Споразумението предстои на регулаторно утвърждение от българските органи за защита на конкуренцията.

Снимка: Архив

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР