Командващият Въоръжените сили на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е пристигнал

...
Командващият Въоръжените сили на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е пристигнал
Коментари Харесай

Командващият на гръцката армия пристигна на турската граница заради тумбите бежанци ВИДЕО

Командващият Въоръжените сили на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е дошъл в региона на Марица, с цел да координира напъните за стягане на граничния надзор в светлината на информацията, че от Одрин по посока на Гърция вървят стотици мигранти и бежанци за да влязат в Европейския съюз, оповестява "Катимерини ".

Извънредно: Тумби бежанци към този момент потеглиха от Турция към границите с България и Гърция ВИДЕО


В четвъртък Турция съобщи, че 33 нейни бойци са били убити при въздушен удар на сирийските държавни сили в Идлиб. Впоследствие турски държавен чиновник заяви пред „ Ройтерс”, че на турските служители на реда, брегова защита и гранична защита е било разпоредено да не пречат на прекосяването на бежанци към Европа по суша и море.

Информационна организация Demiroren съобщи, че в групата, която към около среднощ почнала да се насочва към границите сред двете страни от Европейския съюз и турската провинция Одрин, има към 300 мигранти, сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци в това число дами и деца.

В новината се споделя, че мигрантите се групират и по западния бряг на Турция, в регионите на Айвачък и Чанаккале, като задачата им е да се трансферират на гръцкия остров Лесбос с лодки.

[VIDEO] Drone footage shows migrants flock to #Turkey-#Greece border

Irregular migrants are walking towards northwestern Turkey to cross into Europe after airstrike by Assad regime in Syria’s Idlib pic.twitter.com/BmoEzAQDn0
— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) February 28, 2020

„ Ройтерс “ обаче не може без значение да удостовери кои са хората, нито накъде са се насочили. Видео фрагментите на турските държавни медии, които демонстрират по какъв начин мигрантите вървят в редица, също не могат да бъдат доказани от различен източник, показва "Фокус ".

Турският ефирен канал NTV сподели десетки хора, вървящи през полета, носейки раници и изясни, че бежанците са се пробвали да минат границата с България през Капикуле, само че не са били пуснати. Медията прибавя, че същата група по-късно се е насочила към Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле към Гърция, само че не е ясно какво се е случило с тях по-късно.

Гърция ускори защитата на морските и сухопътните граници с Турция след събитията през нощта в сирийската провинция Идлиб, оповестиха държавни източници пред "Ройтерс ".

Атина също е била в контакт с Европейския съюз и НАТО по въпроса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР