Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски каза днес, че

...
Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски каза днес, че
Коментари Харесай

Командващият украинските сухопътни сили: Ситуацията около Бахмут е изключително напрегната

Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски сподели през днешния ден, че обстановката към обсадения украински град Бахмут е „ извънредно напрегната “, до момента в който разискалите го съветски войски ускоряват настъплението си в опит да го обкръжат, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Русия се пробва да прекъсне снабдителните линии на украинските бранители на Бахмут ,

станал сцена на едни от най-тежките сражения във войната, и да ги принуди да се предадат или да се изтеглят. Това би дало на Русия първата ѝ огромна победа от повече от половин година и би отворило пътя към завладяването на последните градски центрове в Донецка област, отбелязва Ройтерс.

Независимо от забележителните загуби, врагът хвърли (в боя) най-подготвените щурмови елементи на „ Вагнер “ ,

които се пробват да пробият защитата на нашите войски и да обкръжат града “, сподели военачалник Сирски, представен в приложението " Телеграм " на Медийния боен център (медийната онлайн платформа на украинската армия).

Украинската войска съобщи по-рано, че Русия е укрепила силите си в региона на Бахмут и обстрелва селища към града.

През миналото денонощие нашите бойци отблъснаха повече от 60 противников офанзиви, заяви армията рано тази заран за обстановката към Бахмут и околните източноукраински региони и добави, че украинските сили се отблъснали съветски офанзиви против селата Ядигне и Берхивка на северните подстъпи към Бахмут.

Украинският боен анализатор Олег Жданов сподели, че съветските сили са вбили чеп сред тези две села в желанието си да пресечен пътя в западна посока към Часив Яр.

Южната част на Бахмут е единственият регион, за който може да се каже, че е под украински надзор. Във всички останали региони обстановката е непредсказуема, сподели Жданов във видео коментар. Анализаторът акцентира, че е невероятно да се каже къде тъкмо минава фронтовата линия.

Украинските бойци в Донецка област са залегнали в кални окопи, откакто стоплянето размрази замръзналата земя .

И двете страни остават на позициите си, тъй като, както виждате, пролетта значи тиня. Затова не е допустимо да се придвижиш напред, споделя 59-годишният Микола, пълководец на украинска фронтова батарея ракетни установки, който координира огъня като следи обстановката на екрана на таблет.

Пролетното размразяване, наричано распутица, доста пъти в предишното е проваляло проектите на армии

да правят набези в цяла Украйна и в западна Русия, трансформирайки пътищата в реки, а полетата – в блата.

Ройтерс видя няколко военни машини затънали в калта .

В зигзаговиден окоп 25-годишният Володимир, пълководец на взвод, сподели, че хората му са подготвени да работят, без значение от атмосферните условия. „ Когато ни слагат цел, това значи, че тя би трябвало да бъде унищожена “, споделя взводният пълководец.

„ Там се водят яростни борби. Командването прави всичко допустимо, с цел да спре настъплението на врага през нашата територия “, сподели по украинската телевизия Сергий Черевати – представител на украинското Източно военно командване.

Военната конюнктура в региона на град Бахмут, който е в центъра на съветската атака в Източна Украйна ,

става все по-тежка, съобщи малко по-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" В бранша на Бахмут обстановката непрестанно става по-тежка ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Врагът непрекъснато унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана на нашите позиции

за укрепления и защита. Нашите бойци, които пазят региона към Бахмут, са същински герои ", добави украинският президент.

На заглавната фотография: Украински военни лекари оказват помощ на ранен в полева болница край Бахмут на 26 февруари 2023 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР