Командващият украинските сухопътни сили Александър Сирски смята, че задържането на

...
Командващият украинските сухопътни сили Александър Сирски смята, че задържането на
Коментари Харесай

Украински командващ обясни защо Киев иска да удържи Артемовск

Командващият украинските сухопътни сили Александър Сирски счита, че задържането на Артемовск оказва помощ на киевските управляващи да завоюват време.

„ Трябва да спечелим време, с цел да натрупаме запаси и да стартираме пролетното контранастъпление, което е тъкмо зад ъгъла “, сподели Сирски. Думите му са представени в Telegram канала на сухопътните сили на Украйна.

По-рано главнокомандващият на украинските войски Валерий Залужни се разгласи за продължение на отбранителната интервенция и по-нататъшно подсилване на украинските позиции в Артемовск. В същото време двама украински чиновници по сигурността по-рано оповестиха, че техни подразделения са получили заповед да изоставен Артемивск - пълководец с позивна " Maдяр " и някогашния общоприет прокурор на Украйна Юрий Луценко, в този момент пълководец на взвод ударни безпилотни самолети.

Освен това Сергей Рахманин, член на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада на Украйна, сподели, че обстановката в Артемивск е сериозна.

В началото на март немският вестник Bild, базирайки се на източници, заяви, че обстановката към Артемовск е провокирала различия сред Володимир Зеленски и Валерий Залужни, който още преди няколко седмици прикани да се мисли за отдръпване от този град.

По-рано един от украинските военни се оплака пред американския ефирен канал CNN, че обстановката в Артемовск за Киев във всички направления е доста по-лоша, в сравнение с се споделя публично. Bloomberg заяви още, че постигането на надзор над Артьомовск от съветската войска би било стъпка към освобождението на цялата Донецка национална република.

Артьомовск се намира в следената от Киев част на ДНР, северно от огромния град Горловка, и е значим транспортен възел за доставяне на украинската формация войски в Донбас.

Според ръководителя на придвижването " Ние сме дружно с Русия ", член на основния съвет на регионалната администрация Владимир Рогов, Киев е почнал прехвърлянето на запасите на украинските войски покрай Артемовск. Според него „ украинските войски трансферират през нощта запаси от запорожското направление покрай Артемовск, с цел да укрепят групировката, която бързо се унищожавена от нашите войски “.

Продължават яростни боеве за град Артемовск. Според последните отчети съветските сили са отрязали или поели огневи надзор върху всички асфалтирани пътища към града, а почналата киша съществено усложнява доставката на муниции и ротацията на персоналния състав на киевските войски.

Запорожка област стана индивид на Руската федерация след референдум, извършен през септември 2022 година, резултатите от който Киев не признава и продължава да обстрелва територията. Днес повече от 70% от Запорожка област е под контрола на Русия, до момента в който регионалният център, град Запорожие, остава под контрола на украинските войски.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР