Командващият силите на САЩ в Близкия Изток генерал Джоузеф Вотел

...
Командващият силите на САЩ в Близкия Изток генерал Джоузеф Вотел
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме натиск да се изтеглим от Сирия по-бързо

Командващият силите на Съединени американски щати в Близкия Изток военачалник Джоузеф Вотел съобщи, че върху него не се упражнява напън да изтегли американските военнослужещи от Сирия до някоя избрана дата, предава Reuters, като напомня, че по-рано американският президент разгласи изтеглянето на страната от Северна Сирия.
„ Това, което води до изтеглянето, несъмнено, е нашата задача, която е разгромяването на „ Ислямска страна “ и това е главният ни фокус. Трябва да подсигуряваме отбраната на нашите сили, тъй че те да се изтеглят по метод, който не усилва рисковете за нас “, съобщи Вотел пред комитета за въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщи " Фокус ".
„ Върху мен няма напън да свърша това до избрана дата “, заяви генералът.
Тръмп разпореди изтеглянето на всичките 2 000 американски военнослужещи о Сирия през декември, откакто съобщи, че те са победили „ Ислямска страна “ в страната. Внезапното решение провокира митинг от съдружници и американски конгресмени и беше главен фактор за оставката на Джим Матис като министър на защитата.
Но американският държавен глава бе уверен от своите съветници, 200 американски бойци да се включат в една обща мощ от към 800 до 1500 души дружно с европейските съдружници, която да остане и да следи зоната за сигурност в Северна Сирия, за която се договаря сега.
Освен това, към 200 американски бойци ще останат в базата в Ат Танф, наоколо до границата на Сирия с Ирак и Йордания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР