Командващият силите КейФОР генерал-майор Анджело Микеле Ристуча заяви днес в

...
Командващият силите КейФОР генерал-майор Анджело Микеле Ристуча заяви днес в
Коментари Харесай

Командващият КейФОР: Ситуацията в Косово е спокойна

Командващият силите КейФОР генерал-майор Анджело Микеле Ристуча съобщи през днешния ден в Брюксел на среща с началник-щабовете на страните членки на НАТО, че обстановката в Косово като цяло е спокойна, само че " извънредно нежна, нестабилна и непредвидима “, заяви Танюг.

В момента общата обстановка със сигурността в Косово като цяло е мирна, само че извънредно нежна, нестабилна и непредвидима заради няколко неразрешени въпроси “, сподели Ристуча. Той акцентира, че КейФОР не престават всекидневно и независимо да извършват мандата, даден им от Организация на обединените нации, с цел да поддържат сигурността и свободата на придвижване. По думите му КейФОР са подготвени да се намесят, в случай че е належащо.

Командващият КейФОР акцентира, че задачата продължава да работи за основаване на условия за подсилване и прогрес на разговора, който се води с посредничеството на Европейски Съюз. Информирайки съдружниците и сътрудниците за дейностите на КейФОР и обстановката със сигурността, Ристуча им благодари за техния принос и поддръжка към задачата на НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР