Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и

...
Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и
Коментари Харесай

Срещи на представителите на Асоциацията на военните аташета с командващия на СКС и командирите на СВ и ВВС се проведоха днес

Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков организираха през днешния ден, 12 юли, срещи с представителите на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в България.

Тези срещи се организират в осъществяване на годишния проект на Министерството на защитата за работа с военните аташета. Участваха представители на Австрия, Англия, Виетнам, Гърция, Корейската народно-демократична република, Полша, Русия, Сърбия, Съединени американски щати, Турция, Унгария и Украйна.

По време на трите срещи военните аташета бяха осведомени с задачите, функционалностите, дилемите и развиването на качествата на Съвместното командване на силите, на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили.

По-късно през днешния ден представителите на Асоциацията на военните аташета посетиха Националния боен образователен комплекс „ Чаралица " и се срещнаха с опциите, които предлага за подготовката на щабовете и войските. Разгледани бяха системите за виртуална (VBS2) и действителна симулация (DITS), които разрешават подготовката на военнослужещи, формирования и щабове от всички равнища за осъществяване на всички задачи на въоръжените сили.

Утре, 13 юли, представителите на Асоциацията на военните аташета ще посетят Единния център за начална подготовка - Плевен, ВВУБ „ Г.Бенковски " - Плевен и 55-ти инженерен полк - Белене, където ще се срещнат със структурата, задачата и дилемите на военните формирования.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР