Командващият иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция бригаден генерал

...
Командващият иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция бригаден генерал
Коментари Харесай

Висш ирански военен: На ръба сме на пълномащабна конфронтация с врага

Командващият иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война бригаден военачалник Хосейн Салами съобщи през вчерашния ден, че Техеран се намира "на ръба на пълномащабна борба с врага ", оповестиха Ройтерс и ТАСС, като се базират на иранската организация Фарс.

"Този миг в историята съставлява най-решаващият миг от ислямската гражданска война, тъй като врагът стъпи на полето на борбата с нас с цялата допустима мощност ", добави генералът, който беше назначен отпред на елитното военно формирование предишния месец.

В неделя военачалник Салами съобщи, че Иран ще нанесе на Съединени американски щати "удар по главата ", в случай че Вашингтон предприеме против Техеран съответни силови дейности.

В началото на май Съединени американски щати изпратиха спомагателни военни сили в региона на Близкия изток, в това число самолетоносач, бомбардировачи Б-52 и зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът ". Пентагонът съобщи, че тези дейности са подхванати в отговор на признаци за нараснала подготвеност от страна на Иран за набези против въоръжените сили и ползите на Съединени американски щати в района.

Иран продължава да извършва отговорностите си по нуклеарното съглашение от 2015 година, макар че Съединени американски щати се отдръпнаха от него, съобщи през днешния ден в Токио иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

"Ние демонстрираме оптималната въздържаност, макар че Съединените щати излязоха от Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) през май предходната година ", съобщи Зариф при започване на диалозите с японския си сътрудник Таро Коно.

Зариф назова неприемлива ескалацията на американските наказания против Иран и прикани интернационалната общественост да осъди Вашингтон и да отбрани съглашението.

Коно също уточни, че е извънредно значимо нуклеарното съглашение да се резервира и прикани Иран да продължи да го съблюдава, както вършат и други страни.

По-късно Зариф се срещна и с японския министър председател Шиндзо Абе, който изрази угриженост от усложняването на ситуацията в Близкия изток.

През последните дни азиатските корабни компании са въвели режим на нараснала зоркост за своите кораби, плаващи за петролните рафинерии и терминали в Близкия изток и чакат покачване на корабоплавателните застрахователни награди след нападенията против саудитски петролни танкери и уреди, оповестиха индустриални източници, представени от Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР