Командването на Военновъздушните сили е завел иск срещу Община Куклен

...
Командването на Военновъздушните сили е завел иск срещу Община Куклен
Коментари Харесай

Правят складове до поделението край Крумово, ВВС предупреждават, че могат да стрелят в имота

Командването на Военновъздушните сили е завел иск против Община Куклен поради смяна на подробен-устройствен проект в местността „ Капсида. Тя се намира в землището на Куклен, като през последните години там се обособява като индустриална зона, а доста предприятия стартират да построяват своите бази.

В случая Военновъздушни сили оспорва смяната на Подробен устройствен план на парцел, който е частен и се намира директно до военното отделение на 24-та авиационна база на поделението край Крумово.

Теренът е със статут на земеделска земя, като притежателят му, който е организация а недвижими парцели е изискал да се промени предназначението му. Имотът от 16 дка ще бъде за индустриални и складови действия с опция до 80% застрояване и 2,5 Кинт.

Оспорването на военните е, че парцелът е прилежащ до поделението. Непосредствено до него се намира пост с въоръжена защита,чийто периметър включва и парцелът, предмет на утвърждения Подробен устройствен план. Всяко придвижване на хора и техника, както и градеж на здания попада в зоната за защита и защита на часовия. Военнослужещите имали законно право да употребяват оръжието си при нарушение външния периметър на защита и защита.

Административният съд обаче е отхвърлил молбата на военните съгласно тях Община Куклен напълно са спазили законната процедура за смяната на Подробен устройствен план. Съвсем друг е предметът на разногласието, в случай че се касае за вероятни бъдещи условия при действане на следващо капиталово планиране и разрешаване на строителство.

Нещо повече – самият парцел е продаден на частната компания от Министерството на защитата, като в контракта не са планувани ограничавания за купувачът на парцела, свързани с метода на потребление и застрояване.

Ето за какво съдът намира,че не се установяват учредения за анулация на Подробен устройствен план, като е отхвърлил жалбата на военните. Те могат да апелират във Върховен административен съд.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР