Командването на САЩ в Европа обяви преместването на E-6B Mercury,

...
Командването на САЩ в Европа обяви преместването на E-6B Mercury,
Коментари Харесай

САЩ преместиха самолета на Страшния съд в европейска база

Командването на Съединени американски щати в Европа разгласи преместването на E-6B Mercury, " аероплан на Страшния съд ", в база в Исландия.

E-6B Mercury е дошъл в Исландия като част от " интервенция в зоната на отговорност на командването на силите на Съединени американски щати в Европа ", се показва в известие в Twitter.

E-6B Mercury е въздушен команден пункт, предопределен за ръководство на въоръжените сили в изискванията на нуклеарна война и връзка с нуклеарни подводници. Самолетът е кадърен да управлява и изстрелването на нуклеарни оръжия.

По данни на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати той може да взе участие в учения в Арктика.

E-6B Mercury е създаден въз основата на Boeing 707-320. Освен Съединени американски щати и Русия разполага със " самолети на Страшния съд ", те са основани на Ил-86. 

През декември 2020 година незнайни крадци обраха извънредно защитавания и необичаен аероплан Ил-80, който служи като мобилен команден пост при положение на Трета международна война. От него могат да се дават заповеди за изстрелване на нуклеарни оръжия. Крадците са се сдобили с радиооборудване от самолета, оповестиха тогава съветските медии, представени от .

Ил-80, чиято единствена задача е да служи като стратегическият въздушен команден пункт по време на нуклеарен спор, е бил на партерен за ремонтни действия на летище в Ростовска област. Именно тогава незнайни лица отворили люка за товар, проникнали в самолета и откраднали това, което бе разказано като " радиооборудване ".

A E-6B Mercury assigned to Wing One arrived in recently, while conducting operations in the USEUCOM area of responsibility. The crew met w/U.S. Ambassador to Iceland Carrin Patman & other diplomatic & military leaders.
— U.S. European Command (@US_EUCOM)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР