Командването на руските окупационни войски в Украйна взе глупаво решение

...
Командването на руските окупационни войски в Украйна взе глупаво решение
Коментари Харесай

Руските войски в Украйна взеха поредното си глупаво решение

Командването на съветските окупационни войски в Украйна взе неуместно решение да употребява авиация, с цел да компенсира зародилия дефицит на артилерия. За това приказва военно-политическият наблюдаващ от групата „ Информационна опозиция “ Александър Коваленко, съобщи УНИАН.

През последните дни доста се усили броят на свалените съветски хеликоптери в Украйна. Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че на 12 октомври сред 8:40 ч. и 8:58 ч. са свалили четири хеликоптера на съветските окупатори.

„ Има напълно справедливи аргументи за това. Колкото и необичайно да звучи, само че повода е неналичието на артилерия “, сподели Коваленко. Според специалиста руснаците имат недостиг освен на муниции, само че и на самата артилерия, която към този момент са принудени да изнасят от територията на Беларус.

„ В тази връзка командването на съветските окупационни войски взе най-глупавото съгласно мен решение да употребява авиацията като отплата за артилерията. На първо място, те употребяват ударни хеликоптери, които имитират функционалностите на артилерията. Такова решение, надлежно, способства за внезапно увеличение на загубите измежду съветската авиация. Какво да кажа... Както и да го погледнете, всичко е прелестно! " добави Коваленко.

Командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна съобщи, че вражеските четири хеликоптера са свалени единствено за 18 минути. Вражеските „ птички “ осъществяваха огнева поддръжка на сухопътните окупационни войски в южното направление. Беше маркирано, че един хеликоптер се разруши на територията, освободена от наличието на руснаците, а останалите - зад линията на фронта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР