Командването на аерокосмическата отбрана на Северна Америка празнува 65-ата годишнина

...
Командването на аерокосмическата отбрана на Северна Америка празнува 65-ата годишнина
Коментари Харесай

По пътя на Дядо Коледа

Командването на аерокосмическата защита на Северна Америка чества 65-ата годишнина от следенето на околосветското пътешестване на Дядо Коледа.
Бъдни вечер е, насъбраното напрежение у децата е преди точката на взривяване. Къде е Дядо Коледа в този момент? Кога ще получа подаръците си? Дали пътуването му върви безпрепятствено? Е, бъдете спокойни, родители,  има избавление - NORAD's Santa Tracker ви пази.
От 23:00 ч GMT на 23 декември, посетителите на уеб страницата могат да гледат по какъв начин Дядо Коледа се приготвя за полета си с магическата шейна, по какъв начин потегля, както и да проследят околосветското му странствуване. На 24 декември тракерите по целия свят щe имат достъп до уеб страницата на NORAD или приложенията за Android или Apple, с цел да наблюдават непрекъснато обновен поток от данни за местоположението на Дядо Коледа. Потребителите на Amazon Alexa могат също да изискат вербално точното място на Дядо Коледа и ще го получат.
Уебсайтът предлага разходка из селото на белобрадия дъртак на Северния полюс. Предлагат се онлайн сувенири. потребителите ще слушат и лека коледна музичка. Информацията е на осем езика: британски, френски, испански, немски, италиански, японски, португалски и китайски.
Традицията за " следене " на Дядо Коледа стартира през 1955 година, когато реклама в локален вестник осведоми децата, че могат да се обадят непосредствено на Дядо Коледа. Вестникът обаче отпечатал неверен номер и всички позвънявания се струпали на полковника от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Хари Шоуп, в Оперативния център на Континенталното командване на противовъздушната защита, предшественика на NORAD. Шоуп бил дежурен в тази паметна нощ. Той бързо влезнал в роля и не разочаровал обаждащите се дечица. Разпоредел идващия дежурен да продължи да дава отговор на повикванията. Всяка година от този момент NORAD оповестява местоположението на Дядо Коледа на 24 декември на милиони деца и фамилии по света.
За да наблюдавате Дядо Коледа, отидете на уеб страницата NORAD Tracks Santa или изтеглете приложението от Apple App Store или Гугъл Play Store. Услугата към този момент е дейна, тъй че родителите и децата могат да отброяват дните до старта на Дядо Коледа.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР