Командосът Ангел Желязков, който на 20 май 2018 година уби

...
Командосът Ангел Желязков, който на 20 май 2018 година уби
Коментари Харесай

Командосът Ангел Желязков получи 4,3 г. затвор за убийството на полицай Добромир Лазаров

Командосът Ангел Желязков, който на 20 май 2018 година умъртви служителя на реда Добромир Лазаров в пловдивския квартал " Кючук Париж ", получи присъда от 4,3 години затвор, заяви " Трафик нюз ".

Припомняме, че във въпросната вечер, когато неразбираемите взаимоотношения на 32-годишната Люба Алексиева с двамата мъже са се намирали в точка на развръзка, обстановката ескалира до там, че Лазаров бе намушкан няколко пъти с нож от командоса и издъхна от раните си. Желязков бе арестуван същата вечер от полицията, само че десетина дни по-късно бе освободен с по-лека мярка от Военно-апелативния съд в София.

Съдебната сага продължи близо 10 месеца. Делото протече при закрити порти, поради интимни детайлности към живота както на Желязков, по този начин и на жертвата – Добромир Лазаров.

Процесът претърпя провал при започване на годината, защото делото бе върнато на Военна прокуратура за прецезиране на обвинителния акт. Това стана по гледище на бранителя на подсъдимия Красимир Елдъров и сътрудника му Кирил Николов, който съставлява околните на жертвата, които бяха единомислещи, че обвинителният акт страда от недостатъци и механизмът на осъществяване на действието не е разказан.

В първия обвинителен акт правната подготовка на обвиняването бе написана като съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс. Впоследствие обаче Военният съд одобри, че става дума за друго закононарушение – превишаване рамките на неизбежната самозащита – по член 119 от Наказателен кодекс, който планува наказване до 5 години затвор.

Преди ден Желязков получи и своята присъда. Той бе приет за отговорен, за това, че е превишил рамките на неизбежната защита. Магистратите постановиха присъда в размер на 4 години и 3 месеца, като наказването ще бъде изтърпяна дейно, при първичен общ режим.

От доказателствата по делото излиза наяве, че фактически са били налице за преквалифициране на обвиняването от член 115 в чл.119.

„ Имало е фактически нахлуване от страна на жертвата. Клиентът ми е бил удрян с юмруци, след което е последвало сбиване сред двамата и за да се отбрани Желязков е нанесъл удара с ножа. Определено ще апелираме присъдата в по-горна инстанция ”, съобщи Красимир Елдъров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР