Командната кабина е напълно изгоряла. Снимка: Би Ти ВиОколо 1

...
Командната кабина е напълно изгоряла. Снимка: Би Ти ВиОколо 1
Коментари Харесай

1 млн. лв. струва подпаленият кран пред паметника „1300 години България“

Командната кабина е изцяло изгоряла. Снимка: Би Ти Ви

Около 1 млн. лв. е цената на запаления автокран, който демонтираше паметника „ 1300 години България “, сподели пред организация „ Фокус “ специалистът от общинската компания „ Софинвест ЕООД “ инж. Иван Стойков. Замяната му с различен ще забави работата с една седмица. Демонтирането релефните железни фигури е трябвало да завърши до 30 юни. Инж. Стойков разяснява, че паметникът в настоящето си положение е едвам 30% от действителния си тип и не предстои на ремонт
Иван Стойков уточни, че с помощта на бързата интервенция на пожарната няма нанесени други вреди с изключение на тези по крана. Той изясни, че изгорелият кран е един от най-големите и е употребен при повдигането на цистерните на гарата в Хитрино. По думите му към паметника е имало защита, само че единствено през деня. Според него, защото не е влизано през оградата, евентуално са хвърлени запалителни материали.
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков написа коментар във „ Facebook “, че документи от 80-те години и експертизи от 2003 и 2011 година структурата на паметника е била компрометирана, откакто още при строителството й не е била довършена по план. Според него скулптурите се демонтират деликатно, с цел да бъдат непокътнати и избавени. „ На този декор коктейлите със запалителна течност ясно демонстрират разликата в методите и ценностните позиции “, написа още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР