Командироват служители на полицията при европрокурорите у нас по силата

...
Командироват служители на полицията при европрокурорите у нас по силата
Коментари Харесай

Командироват служители на полицията при европрокурорите у нас

Командироват чиновници на полицията при европрокурорите у нас по силата на съглашение, което бе подписано сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура за в допълнение да ускори съдействие сред ведомствата.

Съгласно Споразумението чиновници на Главна дирекция  " Национална полиция " (ГДНП) и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) ще бъдат командировани в офисите на европейските делегирани прокурори в България, за улеснение на практическото взаимоотношение. Споразумение влиза в действие от датата на сключване, се споделя в известието.

Подписи под документа сложиха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и основният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши.

Споразумението планува МВР да оказва поддръжка на делегираните представители на Европейската прокуратура в България при осъществяване на процесуални дейности, в това число посредством обезпечаване на нужните специалисти, защита, транспортно-технически и финансови средства. Също по този начин детайлно са написани разпоредбите за реализиране на съдействието сред двете институции, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР