Командирът на въоръжените сили на САЩ в Тихия океан днес

...
Командирът на въоръжените сили на САЩ в Тихия океан днес
Коментари Харесай

САЩ искат да разширят връзките си с Нова Зеландия

Командирът на въоръжените сили на Съединени американски щати в Тихия океан през днешния ден съобщи, че страната му желае да разшири и ускори връзки с Нова Зеландия , съобщи Асошиейтед прес.

Визитата в Уелингтън на адмирал Джон Акуилино, който е шеф на Индо-Тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, идва на фона на опитите на Съединени американски щати да засилят своето наличие в района поради мощните си опасения, провокирани от растящите упоритости на Китай в Тихия океан. Съвсем неотдавна опасенията бяха подхранени във връзка със Соломоновите острови, като Съединени американски щати и няколко тихоокеански страни показаха дълбока паника, провокирана от съглашението за сигурност, подписано от тази островна страна с Китай през април. Множество наблюдаващи се притесняват, че то би могло да докара до скупчване на войски в района.

" Нашето партньорство е доста надълбоко ", съобщи Акуилино пред публицисти. " Ние дружно вършим доста неща, с цел да подсигуряваме мир и разцвет както за двете ни страни, по този начин и за всички страни в района ", добави той. Акуилино сподели и че желае да разпознава нови области, в които Съединени американски щати биха могли да работят с Нова Зеландия. Той акцентира, че водачеството на Австралия и Нова Зеландия в Тихия океан е от " сериозно значение ".

Акуилино също по този начин съобщи, че Съединени американски щати схващат по какъв начин климатичните промени въздействат на сигурността на островните страни в Тихия океан, в това число на продоволствената и водната сигурност и какъв брой значимо за тях е да могат да ловят риба в извънредни зони. " Съединени американски щати са тихоокеанска страна, откогато съществуваме. Ние ще продължим да действаме в Тихия океан без значение какво друго бихте могли да чуете ", сподели той.

Началникът на въоръжените сили на Нова Зеландия Кевин Шорт сподели, че връзките неговата страна със Съединени американски щати са мощни от години и армиите на двете страни постоянно си сътрудничат, с цел да могат да работят и по-добре в района.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР