Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски е посетил

...
Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски е посетил
Коментари Харесай

Командирът на украинските сухопърти сили посети Бахмут

Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски е посетил град Бахмут, за който се водят яростни боеве, с цел да повдигне духа на бранителите и да разиска тактиката с частите, които отбраняват града и близките обитаеми места, заяви Ройтерс, като се базира на украинската войска.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9643
Според анализатори в идващите дни украинските сили ще положат оптимални старания в защитата на Бахмут, който през последните месеци е сцена на едни от най-кървавите борби от началото на съветската инвазия.

В Телеграм украинските сухопътни сили оповестиха, че Сирски е изслушал незабавните проблеми, сложени от командирите на място и е оказал подпомагане за разрешаването им.

Смята се, че 57-годишният Сирски, един от най-опитните украински командири, стои зад тактиката за провалянето на съветските сили край Киев при започване на войната и в региона на Харков през септември.

В началото на февруари той сподели, че добре премислена система от инженерни уреди и натурален хълмист релеф са създали региона на Бахмут непревземаема цитадела, в която хиляди врагове са намерили гибелта си.

През уикенда украинските елементи започнаха серия контраатаки и отблъснаха съветските сили край село Ягидне, откакто наемниците от групата " Вагнер " в началото оповестиха, че са го завладели. От своя страна съветското министерство на защитата заяви, че е унищожила украински саботажни и разследващи групи в зоната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР