Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната

...
Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната
Коментари Харесай

Украински командир от Мариупол: Това са последните ни часове...

Командирът на украинските морски пехотинци, които се борят в последната украинска цитадела Мариупол, съобщи, че силите му " може би са изправени пред последните си дни, в случай че не и часове ".

" Врагът ни превъзхожда 10 към едно ", съобщи Серхий Волина от 36-та независима бригада на морската пехота, укриваща се в обсадената фабрика " Азовстал " - голям цех с подземни тунели, където украинските бранители са притиснати от съветските бойци.

" Призоваваме и молим всички международни водачи да ни оказват помощ ", споделя Волина във видеозапис, оповестен във Facebook. " Молим да употребяват процедурата за добиване и да ни отведат на територията на трета страна ".

Не е допустимо да се ревизира информацията, предоставена от двете воюващи страни, поради мащаба на боевете и неналичието на връзки в Мариупол.

Смята се, че съветските сили последователно си пробиват път към града, а някои украински представители обявиха във вторник, че болница наоколо до завода " Азовстал " е била разрушена.

Волина съобщи, че руснаците имат " преимущество по въздух, в артилерията, в сухопътните си сили, в оборудването и в танковете ".

" Ние пазиме единствено един обект - цех " Азовстал " - където с изключение на военнослужещи има и цивилни, станали жертва на тази война ", добави той.

Във вторник Русия прикани украинските сили в Мариупол " неотложно " да сложат оръжие в нов ултиматум.

Нейното министерство на защитата съобщи, че украинските сили, които към момента се крият в " Азовстал ", са изправени пред " пагубна обстановка "./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР