Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната

...
Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната
Коментари Харесай

Украински командир от Мариупол: Това са последните ни часове

Командирът на украинските морски пехотинци, които се борят в последната украинска крепост Мариупол, съобщи, че силите му “може би са изправени пред последните си дни, в случай че не и часове”.

“Врагът ни превъзхожда 10 към едно”, съобщи Серхий Волина от 36-та независима бригада на морската пехота, укриваща се в обсадената фабрика “Азовстал” – голям цех с подземни тунели, където украинските бранители са притиснати от съветските бойци.

“Призоваваме и молим всички международни водачи да ни помогнат”, споделя Волина във видеозапис, оповестен във Facebook. “Молим да употребяват процедурата за добиване и да ни отведат на територията на трета държава”.

Не е допустимо да се ревизира информацията, предоставена от двете воюващи страни, поради мащаба на боевете и неналичието на връзки в Мариупол.

Смята се, че съветските сили последователно си пробиват път към града, а някои украински представители обявиха във вторник, че болница наоколо до завода “Азовстал” е била разрушена.

Волина съобщи, че руснаците имат “предимство по въздух, в артилерията, в сухопътните си сили, в оборудването и в танковете”.

“Ние пазиме единствено един обект – цех “Азовстал” – където с изключение на военнослужещи има и цивилни, станали жертва на тази война”, добави той. Във вторник Русия прикани украинските сили в Мариупол “незабавно” да сложат оръжие в нов ултиматум. Нейното министерство на защитата съобщи, че украинските сили, които към момента се крият в “Азовстал”, са изправени пред “катастрофална ситуация”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР