Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов отправи критика за

...
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов отправи критика за
Коментари Харесай

Генерал-майор Михаил Попов: Не остана много живот в Сухопътните войски

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов насочи рецензия за забавеното финансиране на плана за модернизирането им. По думите му постоянно войските, които управлява, даже не са в челната тройка по финансиране, макар че се посочени като гръбнака на българската войска.
Изказването на Попов пристигна по време на честването на професионалния празник на Сухопътните войски във Военната академия " Г. С. Раковски " в София. В речта си той направи забавна параленост сред пехотата и котките.

" Те имат девет живота. Дано да ни стигнат, че не останаха доста ", сподели още Попов, представен от " Дневник ".

" Чувал съм, че ние сме гръбнакът на Българската войска, само че по кое време се грижим за него? Когато стане късно. Първи сме по учения, по участия в задачите, при указване на помощ на популацията, само че сме последни при финансирането. Често не можем да се класираме в челната тройка ", добави командирът на Сухопътни войски.

Попитан какви са аргументите за това, той отговори, че " не може да прави вятър на този или оня ".

През юни 2018 година Народното събрание утвърди покупката на 150 броя бойна и специфична техника за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение, както и образование на състава. Прогнозната стойност е 1.464 милиарда лева с Данък добавена стойност. Времето, за което би трябвало да се реализира, е 12 години.

Оферти за модернизацията на сухопътните войски подадоха четири компании: ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).

До средата на февруари следващата година би трябвало да има оценени предложения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР