Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските части,

...
Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските части,
Коментари Харесай

Кюрдски генерал към САЩ: “Оставяте ни, за да бъдем изклани“

Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските елементи, споделил на върховен американски посланик: „ Вие ни оставяте да бъдем изклани “, и изискал да разбере дали Съединени американски щати ще създадат нещо, с цел да защитят сирийските кюрди, до момента в който Турция продължава военната си интервенция, ориентирана против американските съдружници в Сирия – кюрдите, написа БГНЕС.

" Вие се отказахте от нас. Оставяте ни да бъдем изклани ", сподели военачалник Мазлум Кобани Абди пред заместник-специалния делегат на Глобалната коалиция за победа против Ислямска страна Уилям Роубък на среща в четвъртък, съгласно вътрешна информация от американското правитество, която достигнала до Си Ен Ен.

" Вие не сте склонни да защитавате хората, само че и не желаете да пристигна друга мощ и да ни отбрани. Вие сте ни продали. Това е аморално ", прибавя кюрдският военачалник.

Той упорства Съединени американски щати да оказват помощ или да спрат офанзивата на Турция, или да разрешат на Сирийските демократични сили да реализират съглашение с режима на Асад в Дамаск и неговите съветски поддръжници, позволявайки на съветските военни самолети да наложат неразрешена за полети зона над Североизточна Сирия, като по този метод лишават опцията на Турция да прави въздушни удари. Съединени американски щати не желаят кюрдите да се обръщат към руснаците, споделят чиновници на администрацията.
 
Erdogan is an Islamist. He plays all sides against each other. He’s now trying to eradicate the Kurds and conquer northern Syria. He’s a thug and a liar.
— Mark R. Levin (@marklevinshow)

" Трябва да знам дали сте способни да отбраните моя народ, да спрете тези бомби да падат върху нас или не. Трябва да знам, тъй като в случай че не сте, би трябвало да сключа договорка с Русия и режима в този момент и да поканя техните самолети да защитят този район ", споделя Мазлум.-->

Турция стартира нахлуването в Сирия, с което от дълго време заплашваше,, откакто президентът Доналд Тръмп подреди дребен контингент от към 50 американски бойци да бъде изтеглен от граничната зона на фона на убеждението, че турската атака следва. Преди това, като мярка за създаване на доверие с Турция, Съединени американски щати убедиха кюрдите да демонтират отбранителните си укрепления по границата и да изтеглят бойците си назад. Съединени американски щати обявиха, че Турция се е съгласила на съглашението, което имало за цел да предотврати едностранните военни дейности в Турция.
 
Syrian state media is reporting that Syrian forces are moving north to confront Turkey, apparently after the Kurds reached a deal with Assad for protection
— Steve Lookner (@lookner)

Старши членове на администрацията на Тръмп подчертавали, че Турция ще нахлуе без значение от това дали американските войски останат и че Съединени американски щати не са напуснали сирийските кюрди , само че държавното управление на Съединени американски щати към момента не е подхванало дейности за прекъсване на турската атака.

Министърът на защитата Марк Еспер съобщи в петък, че Съединени американски щати не изоставят своите кюрдски съдружници, макар че той даде да се разбере, че американските военни няма да се намесват в конфликта.

" Ние не изоставяме силите на нашите кюрдски сътрудници, а американските войски остават с тях в други елементи на Сирия ", сподели Еспер пред кореспонденти в Пентагона.

" Оставаме в тясна съгласуваност със Сирийските демократични сили, които ни помогнаха да унищожим физически халифата на Ислямска страна , само че няма да слага американски чиновници в центъра на дългогодишния спор сред турците и кюрдите. Това не е повода да сме в Сирия “, сподели Еспер.

В изявление за The Tennessean в петък държавният секретар Майк Помпео съобщи, че администрацията на Тръмп „ неимоверно поддържа кюрдите “ и че те са били положителни сътрудници на Съединени американски щати. " Силно съм убеден, че тази администрация ще продължи да поддържа тези хора, които са били положителни другари на Съединените американски щати ", сподели той.

Тръмп подписа изпълнителна заповед в петък, която дава на Министерството на финансите " доста обилни нови управляващи за наказания " против Турция поради дейностите ѝ в Сирия, само че Съединени американски щати нямат незабавни проекти да ги употребяват, съобщи министърът на финансите Стивън Мнучин.

В изказването на Министерството на финансите се споделя, че опасността на Тръмп със наказания има за цел да разубеди Турция от дейности, които включват " безразборното взимане на мушка на цивилни лица, офанзиви против гражданска инфраструктура, взимане на прицел на етнически или религиозни малцинства ".

Тръмп, който „ има добре открит афинитет към властническите водачи “, заяви Си Ен Ен,, предложения турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Белия дом през ноември.

Генерал Мазлум споделил на Роубък в четвъртък, че " от два дни се арестувам от излизане пред пресата, където да кажа, че Америка ни изостави и че бих желал в този момент да излезете от нашите региони, с цел да мога да поканя самолети на руснаците и на режима да се грижат за въздушното пространство. Или спрете тази бомбардировка върху нашия народ в този момент, или се дръпнете настрана, с цел да можем да пуснем руснаците. "

Роубък споделил на генерала " да не взема незабавни решения ", като споделил, че ще съобщи известията от кюрдските водачи до Държавния департамент и съобщи, че Съединени американски щати работят за прекъсване на офанзивата на Турция и посредничат за преустановяване на огъня.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР