Командирът на Революционната гвардия вижда война на изтощение Хиляди иранци

...
Командирът на Революционната гвардия вижда война на изтощение Хиляди иранци
Коментари Харесай

Иранците протестират срещу смъртта на цивилни в ивицата Газа

Командирът на Революционната армия вижда " война на безсилие "
Хиляди иранци участваха в подкрепени от страната шествия през днешния ден, с цел да стачкуват против гибелта на деца и други цивилни жители във войната в линията Газа, а върховен боен пълководец съобщи, че Израел върви към гибелта си във война на безсилие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Палестина върви към война на безсилие. Израел ще претърпи дефинитивно проваляне и ще се озове на бунището на историята ", съобщи командирът на Революционната армия Хосейн Салами на протест в столицата Техеран, който беше излъчен онлайн по държавната телевизия.

" Битката не е завършила, ислямският свят ще направи всичко, което би трябвало да направи. Все още са останали огромни (неизползвани) благоприятни условия ", сподели Салами, без да загатва възможни стъпки на Иран да се причисли към спора.

Държавната телевизия сподели по какъв начин някои от протестиращите носят вързани бели савани, символизиращи убитите в линията Газа деца, по време на общонационалните шествия, извършени преди Световния ден на детето в понеделник.

Напрежението в района се повиши след смъртоносното нахлуване на бойци на подкрепяното от Иран палестинското придвижване " Хамас ", които на 7 октомври нахлуха през границата от линията Газа в Южен Израел, като убиха към 1200 души и взеха към 240 заложници, в това число деца, съгласно израелските данни.

Вчера здравните управляващи в Газа оповестиха, че броят на жертвите на израелските набези се е покачил до над 12 000 души, в това число 5000 деца. Организация на обединените нации счита тези данни за достоверни, макар че в този момент те се актуализират рядко заради компликациите при събирането на информация, отбелязва Ройтерс. 

Днес министерството на външните работи на Иран прикани интернационалната общественост да помогне за прекъсването на " машината за убийства и проведения тероризъм на ционисткия режим против палестинския народ и да подведе ционистките нарушители под отговорност пред правораздаването и интернационалното право ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР