Командирът на Либийската национална армия маршал Халифа Хафтар заяви, че

...
Командирът на Либийската национална армия маршал Халифа Хафтар заяви, че
Коментари Харесай

Халифа Хафтар обвини Турция в опит да колонизира Либия

Командирът на Либийската национална войска маршал Халифа Хафтар съобщи, че " турската експанзия заплашва единството на Либия и стабилността в района ", съобщи телевизионният канал Sky News Arabia.
" Либийската национална войска (LNA) няма да отстъпи, до момента в който всички " турски нашественици " и техните наемници не бъдат изгонени от Либия ", съобщи Хафтар.
" Нашата татковина е в заплаха, сегашното и бъдещето ѝ са застрашени от ненавиждан турски колониализъм. Агресията на Турция заплашва единството и стабилността на Либия в района. Тя се стреми да управлява ресурсите и благосъстоянието на страната ни, с цел да се оправи с икономическата рецесия, " сподели още фелдмаршалът.
" Ние отговорихме на незабавните претенции на интернационалната общественост да се реализира съглашение за политическо споразумяване на спора, само че няма да позволим този интервал да бъде употребен за прекачване на оръжие и наемници в Либия ", предизвести Хафтар. " Ще се борим против турската експанзия, ще се придържаме към националните правила и няма да отстъпим, до момента в който турските нашественици и техните наемници не бъдат изгонени ", акцентира той.
В Либия отдавна редом съществуват два изпълнителни органа: държавното управление на Националното съглашение (PNC) на Фаиз Сарадж и краткотрайното ръководство, който работи в източната част на страната дружно с Народното събрание и подкрепян от Хафтар. Преди повече от година воюващите лагери се борят за надзор над столицата на страната, откакто Хафтар стартира офанзива против Триполи на 4 април 2019 година за, както той твърди, да я освободи от терористите.
Кабинетът в Триполи в отговор активизира всички въоръжени групировки под собствен надзор, като публично потърси помощ от Турция въз основа на меморандум за военно съдействие, подписан с него през ноември предходната година., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР