Командирът на Либийската национална армия генерал Халифа Хафтар е пристигнал

...
Командирът на Либийската национална армия генерал Халифа Хафтар е пристигнал
Коментари Харесай

Генерал Хафтар е пристигнал в Берлин

Командирът на Либийската национална войска военачалник Халифа Хафтар е дошъл в Берлин за интернационалната конференция, планувана за на следващия ден. Това оповестява либийската телевизия "Ал-хадат " в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германия и Организация на обединените нации ще притиснат съперничещите си либийски сили и техните задгранични поддръжници да договорят помирение и мониторингов механизъм като първа стъпка към мира.

Реджеп Ердоган: Европа би трябвало да поддържа либийското държавно управление в Триполи

По-рано Халифа Хафтар даде кардинално единодушие за прекъсване на огъня в Либия. Германският първи посланик се среща с Хафтар, откакто договарянията сред генерала и противника му, премиера Файез Сарадж, по-рано през седмицата в Москва приключиха с отчаяние. Тогава беше квалифицирано съглашение за прекъсване на огъня, което в последна сметка Хафтар отхвърли да подпише.

Хафтар е податлив да одобри прекъсване на огъня

В неделя в Берлин ще се състои интернационалната конференция за Либия и от Германия се чака да обезпечи присъединяване в нея и на Хафтар, и на Сарадж. Преди срещата си с Хафтар Маас сподели, че съгласно него Берлинската конференция е най-хубавият късмет за започване на мирни договаряния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР