Командирът на иранските военноморски сили контраадмирал Хосейн Ханзади предупреди днес

...
Командирът на иранските военноморски сили контраадмирал Хосейн Ханзади предупреди днес
Коментари Харесай

Иран готов да сваля още американски дронове

Командирът на иранските военноморски сили контраадмирал Хосейн Ханзади предизвести през днешния ден Съединени американски щати, че Техеран може да смъкна още американски безпилотни военни самолети, заяви частната иранска организация Тасним.

"Врагът изпрати своите най-усъвършенствани, най-умни и най-сложни самолети за наблюдаване в неразрешената зона и всички видяха свалянето на безпилотното летателно средство ", съобщи адмиралът в тирада в провинция Фарс. "Можем да заявим с убеденост, че този пагубен отговор може да бъде още един и врагът е наясно с това ", акцентира той.

През предходната седмица Иран смъкна американски боен безпилотен дрон над Ормузкия проток, което провокира изострен отговор от страна на Съединени американски щати. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп първо подреди да се извърши ответна офанзива против Техеран, само че по-късно отстъпи от оферти удар в интерес на налагането на нови наказания против Иран, която се чака да бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Англия не мисли, че Съединени американски щати или Иран желаят война, само че е мощно разтревожена от допустимо експлоадиране на война по случайност, сподели през днешния ден английският външен министър Джереми Хънт, представен от Ройтерс.

"Много сме разтревожени: не мислим, че която и да е от двете страни желае война, само че сме мощно обезпокоени, че може да се стигне до инцидентна война, и вършим всичко допустимо, с цел да успокоим ситуацията ", съобщи Хънт по радио Би Би Си.

По думите му Англия поддържа непосредствен контакт със Съединени американски щати за "много рисковата обстановка в Залива ".

"Правим всичко допустимо, с цел да успокоим обстановката ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР