Командирът на авиобазата в Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев

...
Командирът на авиобазата в Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев
Коментари Харесай

АСБ: Командирът на Граф Игнатиево говори различно в САЩ и у нас

Командирът на авиобазата в Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев дава отрицателна оценка на самолетите МиГ-29 до момента в който се образова в Съединени американски щати, а когато към този момент е в България, приказва нещо друго.

Това обявиха от Атлантическия съвет на България по отношение на коментар на ген. Русев пред bTV, в който той се застъпи за потреблението на руските самолети в българските Военновъздушни сили, като съобщи, че се поддържат " в съвършено положение " и разгласи за спекулации възраженията против продължаването на тяхната употреба.

По време на пребиваването си в Съединени американски щати той е на противоположното мнение.

" Използването на МиГ-29 до края на техния витален цикъл е допустимо решение, само че в същото време то е извънредно скъпо решение и съотношението разноски към успеваемост е тотално недопустимо от финансова позиция. Такова решение би обрекло българската бойна авиация на изгубване. " - написа ген. Русев (тогава към момента подполковник) в своя курсова работа от 2016 година, до момента в който се образова във висшата военновъздушна академия на Съединени американски щати.

" България не би трябвало да разчита на ъпгрейдване на авиониката на самолетите МиГ-29 и на евентуалната им рационализация, за повишение на техните бойни качества, тъй като такова краткосрочно " закърпване на ситуацията " би било опустошително за дълготрайното здраве на българската бойна авиация ", се споделя още в разбора му.

" Няма по какъв начин да не се съгласим с тази позиция! Съвпада с нашето виждане, че от дълго време трябваше да прекратим да наливаме още пари в старите руски самолети, камо ли да вършим опити за безнадеждна " рационализация " на от дълго време остарялата и оперативно несъвместима тяхна авионика.Такава рационализация ще коства повече от 100 милиона лв.. Но пък такава " рационализация " на авиониката на МиГ-29 е капан, който " връзва ръцете " на Министерството на защитата към старите самолети за още най-малко 10 години, капан, посредством който да изливаме в Русия още стотици милиони български левове за спомагателни поправки и поддръжка. " - акцентират от АСБ.

" Интегритет се назовава единение сред думи и каузи, и сред думи и думи. Интегритетът е наложително изискване, с цел да командваш хора! Зад натрапването на потреблението на МиГ-29 още 10 години стоят геополитически, корпоративни и персонални меркантилни ползи. " - допълват атлантиците, представени от news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР