Командира дължи пред обществото и отговора има ли процент в

...
Командира дължи пред обществото и отговора има ли процент в
Коментари Харесай

Костов крие тайната за КТБ

Командира дължи пред обществото и отговора има ли % в огромна банка Прокопиев издаде съветския лобист Цветан Василев Банкерът дезертьор се гласеше да хариже активите на московските си настойници Разградският необут отново се скрива на сянка, с цел да точи трезори и страната
Иво Прокопиев издаде Цветан Василев като приключен съветски лобист. Подопечният му „ Антикорупционен фонд “, вместо да изпише вежди, избоде очите на кредитния фараон, направил най-голямата кражба – сред 5 и 6 милиарда лв., в най-новата ни история, написа "Монитор ".

Фондът разгласява видео, от което излиза наяве, че банкерът дезертьор се е срещал персонално с един от най-важните кремълски емисари – руснака Александър Бабаков, по газовия план „ Южен поток “. Срещата е станала на 22 ноември 2013 година в кабинета на Цветан Василев в офиса му на бул. „ Борис III” № 159 в София. Бабаков се е курдисал там с защитата си, демонстрират прословутите описи с гостите на Българския Мадоф.

За да замаже грандиозния гаф, „ Дневник “ популяризира въпроси на фонда и ИПИ към претендента за основен прокурор Иван Гешев, в които се твърди, че сдружения, притежавани или следени от депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, са получавали обилни заеми и при преференциални условия от банкрутиралата КТБ и рефинансирани при съмнителни или неизгодни за банката условия.

Това изказване е цялостна клевета. Навремето фамилията на депутата е имало заеми към КТБ, само че те нито са били с преференциални условия, нито в миналото са били рефинансирани. И това бе доказано и от синдиците на КТБ.

Платени са дейно за разлика от десетките милиони на Прокопиев, които го впримчват в дълговата серпантина. Той и подопечният му „ Антикорупционен фонд “ описват приказки сходно на Шехерезада.

Твърдения на разградския необут, че някой желае да убива, са единствено димка в публичното пространство, с която той желае да бъде пропуснат и до момента в който е в дълбока сянка, да източва банки и обществен запас, да държи институциите и мейнстрийма – огромните малките екрани. Последното стана ясно от скандалната стенограма на полуконспиративната среща на задкулисието, станала нарицателна като „ АРГО-гейт “

Западната преса разказва Бабаков и православния Константин Малофеев като друзя (приятели).

Авторитетният френски проверяващ уебсайт „ Медиапарт “ разкри, че Кремъл е поверил на дуета раздаването на заеми на антиевропейски и на крайнодесни националистически партии като да вземем за пример френския Национален фронт на Марин льо Пен (виж карето.).

Именно от години Василев е на директно послушание на Малофеев. Миналия месец у нас гръмна величествен шпионски скандал. От него лъсна, че русофил №1 у нас Николай Малинов е помагал на Малофеев и на генерала от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников, който се е подвизавал у нас като резидент на комитета под прикритието на посланик, да осъществят проект, условно озаглавен „ Проект България”.

Крайната цел е била да се промени геополитическата ориентировка на страната от прозападна към спътник на Русия. Това е трябвало да се осъществя посредством преодоляване на стратегически компании в медийния, телекомуникационния и оръжейния бранш у нас и съставяне на партия.

За задачата била реализирана спогодба банкерът дезертьор да трансферира на Малофеев активи за над половин милиард евро, против което той да получи протекциите на доближения до Кремъл, а Малинов – финансиране на грандоманския план за манипулиране на цялото българско общество. Малинов в този момент е упрекнат в шпионаж в интерес на две организации - Руския институт за стратегически проучвания.

Всъщност това е аналитичният център на външното разузнаване на Русия. Институтът до неотдавна беше ръководен от Решетников, само че след несполучливия пуч в Черна гора генералът беше уволнен. Другата организация е фондът „ Двуглав орел “ на Малофеев. И Решетников, и Малофеев са със възбрана да влизат у нас за 10 година

Оферта от Василев за продажба на „ златните кокошки” от КТБ също е измежду конфискуваните при обиските документи.

Заграбването на активи на купени с пари от КТБ предприятия е една от главните цели на БГ Мадоф и съветските му приятели.

Първият обществен опит за това бе изработен през март 2015 година, когато на сцената се появи бандата за 1 евро на белгиеца с московски паспорт и подставено лице на Малофеев – Пиер Луврие. Той се опитва да прилапа „ Дунарит “, „ Авионамс “, БТК, НУРТС, „ Фърст диджитал “ и ГАРБ.

Този опит за обеден обир се провали, само че мераците на Василев и Малофеев да откраднат част от активите под носа на страната не престанаха. Впоследствие опитите им да наложат контрола си над „ Дунарит “ и „ Виваком “ бяха направени посредством друго подставено лице на кремълския предприемач – Дмитрий Косарев.

Докато „ Виваком “ в последна сметка беше избавена от хватката на българо-руския тандем, откакто беше продадена на обществен търг в Лондон, то „ Дунарит “ продължава да е пленник в незаконната комбина и да е под контрола на различен съдружник на Василев – Емилиян Гебрев, като заводът играе ролята на касичка на банкера.

Цялата скица по кражбата на „ Дунарит” от незаконния тандем Василев-Гебрев изплува от шпионския скандал. Едностраничната докладна, озаглавена „ Придобиване на надзор върху Дунарит АД от ЕМКО ЕООД” лъсна измежду документите, конфискувани от прокуратурата в хода на следствието. Документът е от 17 февруари 2016 година и в него са разказани главните стъпки, посредством които ЕМКО да придобие главния пакет акции във военния цех.

Въпросът за досиетата на КТБ би трябвало да бъде заложен единствено на един човек и това е Иван Костов.

Прокопиев и Василев са в действителност лявата и дясната ръка на някогашния министър председател, който конфигурира Василев в КТБ, а на Прокопиев подари апетитните предприятия „ Дамяница “ и „ Каолин “. Никой не им потърси отговор цели 20 години.



Банкерът дезертьор и Прокопиев чак в този момент са клиенти на Специализирания углавен съд, само че разградският абсурден предприемач продължава са се изживява като наставник на обществото. Само че естествените хора разпознаха фарисейството му.

На Костов би трябвало да бъде заложен и различен въпрос: Има ли % в огромна банка, приватизирана при негово време и дали една от дъщерите му и някогашният му шурей не са свързани с нея? Също по този начин би следвало да се проверяват и всичките срещи на Цветан Василев с съветските му другари, с цел да стане ясно още какви подмолни планове е подготвял банкерът дезертьор.



В текстовете на обвързваните с Прокопиев НПО-та няма да намерите и ред за аферите му. „ Антикорупционният фонд “ да вземем за пример е негова персонална конструкция и бухалка против хората, дръзнали да изнасят истината за разградския необут, както прочее и „ Репортери без граници “.

Фондът няма и едно следствие отвън хората, които Прокопиев е нарочил за врагове. Трън в очите му е депутатът Делян Пеевски поради истините, които изданията на „ Телеграф медиа “ изнасят за незаконните му схеми с обстоятелства и документи. Явно Прокопиев се пробва да се скрие зад фигурата на Пеевски. Всъщност спонсорите на фонда финансират персоналните войни на Прокопиев с всички дръзнали да разкриват далаверите му.

Щеше да бъде по-целесъобразно, в случай че тези суми отиваха за вложения в евроатлантически планове, а не в кухи структури, посредством които той нападна неуместните и гаси прожектора за личните си афери.

Бабаков и Малофеев уреждат приятелите с милиони евро

Малофеев и Бабаков са уреждали заеми за приятелите на Кремъл, разкри френският проверяващ уебсайт „ Медиапарт “, като да вземем за пример за доста милиони евро на Националния фронт на Марин льо Пен по време на визитата й в Москва през февруари 2014 година Двама души изиграли основна роля за организирането на тайната й среща с Путин. Единият е Жан-Люк Шафхаузер, член на Морскосиния общ брой – коалиция от крайнодесни партии, които поддържат Льо Пен.



Другият е бил Александър Бабаков. Той за малко е управлявал партията „ Родина “ през 2006 година, а в този момент е народен представител от „ Единна Русия “ и член на борда на съветската Военнопромишлена комисия. Срещата е станала със съдействието на Дмитрий Рогозин – ястреба на съветската външна политика. Рогозин е някогашен дипломат в НАТО, вицепремиер и зам.-председател на Думата.

Навремето той заплаши Румъния, че ще прелети над Букурещ със стратегическия нуклеарен бомбардировач Ту-160, откакто управляващите не пуснаха частния му аероплан. Именно той изстрелва Бабаков във висшия ешелон на властта. Сега Рогозин е началник на „ Роскосмос “ и администрацията на Тръмп общително отклони настояването на НАСА той да гостува в Хюстън.



Самият Бабаков има бизнес в енергетиката и държи хотели в Украйна. Според „ Медиапарт “ съветникът на Льо Пен по интернационалните връзки – Еймерик Шопрад, срещнал татко й – Жан-Мари льо Пен, с Малофеев, който през 2014 година бе включен в листата със глобите на Европейски Съюз поради финансирането на незаконни проруски военни групи в Източна Украйна.

Малофеев имаше основна роля, с цел да се обезпечи през април 2014 година на Жан-Мари льо Пен €2 млн. заем от кипърската офшорка „ Вернонсия холдинг лтд. “.

Грантове по 100 бона

В последните работни дни на 2018 година ръководещият орган на европрограмата „ Добро ръководство “ разпределя съвсем 2 млн. лв. сред 22 плана по правна тема, част от които са свързани с провалилия се правосъден министър Христо Иванов и близки до него грантаджии и функционери на бутиковата му партия „ Да, България “.

Адвокат Петромир Кънчев - един от водачите на самодейност „ Правосъдие за всеки “, се облажва с 99 370 лв.. Той стана прочут и със взаимни сбирки с „ БОЕЦ “-а на укриващия се в Белград Василев. Институтът за пазарна стопанска система взема 84 036 лв.. Там с правна тема се занимава Иван Брегов, който с програмни публикации громи „ неприятната прокуратура “ и те незабавно се тиражират от уеб страниците на Фабриката за подправени вести, свързани с Прокопиев и БГ Мадоф.

Антикорупционният фонд - Неправителствени организации за приложимост и рекет

Управата на НПО-то е напълно от пионки на Цветан Василев, Иво Прокопиев и ментора им Костов

„ Журналистически “ следствия, които се употребяват за рекет против неуместни и за обслужване на ползи. Не, този път не става дума за уеб страницата за рекет „ Бивол “, чийто връзки с прокремълската пропагандна машина лъснаха още преди месеци. Основно настоящо лице е едно Неправителствени организации, основано преди повече от 3 години с грант от съвсем милион - „ Америка за България “ и с заричане, че ще вади на ярко зависимостите у нас.



От основаването си до през днешния ден обаче Антикорупционният фонд стабилно работи като следващата гайка от машината за медийни операции на подсъдимите Иво Прокопиев, Цветан Василев и ортаците им. С двамата – къде директно, къде индиректно, са свързани и всички съществени настоящи лица във фонда, както при основаването му, по този начин и сега. Правим това конкретизиране, тъй като през 2018 година, след вътрешен прелом в НПО-то, бе сменено съвсем напълно управлението му.

Обвързаностите обаче си останаха същите.

Учреден през 2016 година от трима души, все деятели на оплетените в зависимости „ Протестна мрежа “, „ Правосъдие за всеки “ и „ Да, България “ - Мирослава Петкова, Йордан Карабинов и Николай Стайков,в момента в екипа на организацията се води единствено последният, който е някогашен кадър на Прокопиевия „ Капитал “.

Петкова е изхвърлена от председателския пост в борда на НПО-то и от самото него след промени в устава, жалени безрезултатно от нея. С измененията е сменена управата на фонда, въведени са Управителен съвет и длъжността „ шеф “, като в борда му влизат петима души.

Единият, който е и съуправител, е Филип Гунев - някогашният зам.-вътрешен министър и дясна ръка на гравитиращата към кръга „ Капитал “ някогашна шефка на Министерство на вътрешните работи, ексвицепремиер и сегашен дипломат на страната ни в Израел Румяна Бъчварова. С Бъчварова и с „ Капитал “ е привързан и вторият член на борда – журналистът от флагмана на манифактурата за подправени вести на Иво Прокопиев – Росен Босев.

Освен главен реализатор на поръчките и тръбач на опорките, задавани от разградския обвиняем необут към изданията му, Босев е и шурей на Бъчварова – татко на внучето й е и живее на фамилни начала с щерка й, също публицист в медийната група на Прокопиев. Обвързана с кръга „ Капитал “, само че по Неправителствени организации линия е и третият член на борда – София Разбойникова. Освен на „ Антикорупционния фонд “, тя е член и на фондация „ Български юристи за правата на индивида “ (БАПЧ).



Български адвокати за правата на човека се оказа в епицентъра на скандал преди време, откакто в. „ Труд “ разкри, че НПО-то е получило 54 бона от правосъдното министерство по времето, когато отпред на ведомството бе Христо Иванов - актуалният водач на партията „ Да, България “.

Парите са дадени за правенето на „ Анализ за действието на административния механизъм за обезщетяване “, а поръчката е „ извоювана “ от Български адвокати за правата на човека, макар че вторият претендент в състезанието е дал тройно по-ниска цена.



Разбойникова е началник на разбора, а самата поръчка е изпълнена със забавяне, за което НПО-то дължи наказателна клауза в размер на 30% от цената на плана, само че по този начин и не я заплаща. Каква е повода? Оглавяваното в този миг от Христо Иванов ведомство „ не помни “ да си отбрани интереса.

Пряко обвързван с банкера дезертьор Цветан Василев и Иван Костов пък е четвъртият член на борда - Илиян Василев. Бившият дипломат на България в Русия и член на УС на КРИБ във времената, в които отпред на организацията е Прокопиев, е прочут също с агентурното си име в Държавна сигурност сътрудник „ Сашо 11 “.



Петият член на борда и шеф на Антикорупционния фонд пък е Бойко Станкушев - различен изтъкнат Костов кадър, който избира да се показва като дълготраен публицист в Българска национална телевизия и БНР без да подчертава върху двете години в биографията си сред 2015 – 2017 година, когато бе политически консултант на тогавашния боен министър, преквалифицирал се в обвиняем Николай Ненчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР