Кольо Илиев - собственикът на фирмата, която управлява депото за

...
Кольо Илиев - собственикът на фирмата, която управлява депото за
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини собственика на горящото депо за отпадъци под АМ Струма

Кольо Илиев - притежателят на компанията, която ръководи депото за боклуци, запалили се под Автомагистрала " Струма ", към този момент е обвинен. Окръжна прокуратура - Кюстендил му дефинира мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лв..
След пожара на отпадъците той се заплете в пояснения. Първоначално излезе с тезата, че балите с отпадък си били там още като почнал градежът на автомагистралата и един тип тя предходна над отпадъците. Представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда обаче изиска да бъде ориентирана камерата към боклука и да се видят опаковките на медикаментите, от които ще си проличи от какъв брой време са и по надписи на дати и тогава към този момент Илиев смени версията. Тогава Илиев сподели, че под моста имало и остарели гуми, а те не били негови.
В последна сметка пожарът повреди колоните на мост на автомагистрала Струма. Отсечката сред Дупница и Бобошево към момента е затворена. Не е ясно и какъв брой ще коства ремонтът на вредите върху мостовото оборудване. Според специалисти, ремонтът ще продължи най-малко до края на лятото.
Трафикът за Гърция минава по обходния маршрут през път Е-79. Заради затворения сектор в неделя се бяха образували километрични опашки по автомагистралата в посока София.
Очаква се брифинг на прокуратурата с още детайлности, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР