Колумбийското външно министерство отхвърли категорично обвиненията на венецуелския президент Николас

...
Колумбийското външно министерство отхвърли категорично обвиненията на венецуелския президент Николас
Коментари Харесай

Колумбия отхвърли обвиненията за връзки с покушението срещу венецуелския президент

Колумбийското външно министерство отхвърли изрично обвиняванията на венецуелския президент Николас Мадуро, че колумбийският му сътрудник Хуан Мануел Сантос е виновен за покушението против него, съобщи ТАСС.

Колумбийското външно министерство съобщи в Туитър, че обвиняванията са неуместни и лишени от каквото и да било съображение.

" За венецуелския водач към този момент е станало норма на държание да упреква Колумбия при всевъзможни условия ", отбелязва министерството, добавяйки, че " пожелаваме почитание към президента Хуан Мануел Сантос, държавното управление и колумбийския народ ".

" Това е безпричинно. Президентът е съсредоточен върху кръщенето на внучката си Селесте, а не върху свалянето на непознати държавни управления ", съобщи източник в колумбийското президентство, поискал анонимност. Той не заяви дали президентът Сантос възнамерява да отговори персонално на обвиняванията

Покушението против венецуелския президент беше осъществено довечера по време на боен церемониал в чест на 81-ата годишнина от основаването на националната армия. При офанзивата бяха употребявани безпилотни летателни апарати, натоварени с експлозиви. Президентът Мадуро съобщи, че някои от участниците са към този момент арестувани, само че част от тях живеят в Съединени американски щати. Освен това той изрази убеденост, че президентът Сантос е част от тези, които са възнамерявали опита за убийството му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР