Колумбийският президент Иван Дуке заяви, че страната ще получи от

...
Колумбийският президент Иван Дуке заяви, че страната ще получи от
Коментари Харесай

Колумбия ще получи от САЩ 5 млрд. долара за подпомагане на районите, засегнати от наркотрафика

Колумбийският президент Иван Дуке съобщи, че страната ще получи от Съединени американски щати помощ в размер на 5 милиарда $, които ще бъдат вложени в регионите, наранени от наркотрафика, съобщи Франс прес.

Сумата ще бъде отпусната за интервал от три години, посочи източник от президентския офис.

Една от организациите на държавното управление в Съединени американски щати - Американската интернационална финансова корпорация за развиване (DFC), "обяви, че ще отпусне близо 5 милиарда $ за обществени стратегии на териториите, наранени от нелегално (отглеждани) култури ", написа Дуке в Туитър.

В взаимно изказване с Дуке изпълнителният шеф на американската организация Адам Боулър уточни, че тази помощ ще спомага за развиване на районите, като усили прихода на глава от локалното население и броя на работните места.

430 тона кокаин са хванати в Колумбия през 2019 година

"Важно е да участваме освен в изкореняването (на коката), само че и в позитивната страна на нещата и в развиването ", съобщи той в една от зоните в Югозападна Колумбия, където се отглежда кока, до момента в който бе на посещаване там с президента Дуке.

Част от американската помощ ще се изразходва за заменяне на нелегално отлежданите култури с други и за финансиране на планове, предвиждащи социализирането на някогашни партизани от групировката ФАРК, приели мирното съглашение с управляващите от 2016г.

След като 7000 бойци от ФАРК сложиха оръжие, локални въоръжени групи и мексикански картели поеха контрола върху трафика на дрога в отдалечените региони на Колумбия, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР