Колумбийският президент Иван Дуке призова за съгласувани международни санкции срещу

...
Колумбийският президент Иван Дуке призова за съгласувани международни санкции срещу
Коментари Харесай

Колумбия поиска международни санкции срещу Венецуела

Колумбийският президент Иван Дуке прикани за съгласувани интернационалните наказания против Венецуела, тъй че поддръжката на нейния президент Николас Мадуро за колумбийските бунтовници и наркотрафиканти да не дестабилизира повече Латинска Америка, съобщи Ройтерс.

Дуке, който упреква Мадуро, че дава леговище на бойци от демобилизираната в този момент колумбийска партизанска формация ФАРК и към момента настоящата Армия за национално избавление, съпостави венецуелския началник с някогашния сръбски президент Слободан Милошевич, който беше изправен пред правораздаването за военни закононарушения при споровете, дестабилизирали Балканите.

,,Трябва да проучим групови наказания и дейности, тъй че на опасността от закрилата на Венецуела за тероризма на нейна територия да се постави край'', съобщи Дуке пред Ройтерс, преди да замине за съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

,,Международната общественост би трябвало да осъзнае, че на диктатурата скоро би трябвало да се постави край, защото филантропичната покруса в добавка към укрепването на диктаторски режим, съжителстващ с наркокартели и тероризъм, е опасност за цялото западно полукълбо и за стабилността по света'', означи той.

Мадуро упреква Колумбия, че се готви да нападне Венецуела и неведнъж я предизвести да не прави съгласувана с американското държавно управление инвазия.

Дуке сподели, че латиноамериканските страни може да се базират на Междуамериканския контракт за взаимна помощ (ТIAR) против Мадуро. Съгласно контракта нахлуване против една от подписалите го страни се счита за нахлуване против всички страни.

,,Позовавали сме се на този контракт неведнъж, освен това с триумф, само че позоваването не е безусловно обвързвано с военни дейности. Най-важното е да има координирано действие'', акцентира колумбийският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР