Колумбийският колоездач Еган Бернал, който прави много силно впечатление в

...
Колумбийският колоездач Еган Бернал, който прави много силно впечатление в
Коментари Харесай

Новата звезда на "Скай" Еган Бернал ще участва в "Тур дьо Франс"

Колумбийският колоездач Еган Бернал, който прави доста мощно усещане в първия си сезон за тима на " Скай ", ще взе участие в Обиколката на Франция, твърди " Марка ". Испанското издание се базира на няколко източника близки до английския състав.

Бернак, който е единствено на 21 години, е част от отбора на " Скай " от началото на годината. Той записа поредност от впечатляващи резултати, последният от които беше победа в Обиколката на Калифорния. Колумбиецът завоюва два стадия и победи с 1.25 минути Тиджей ван Гардърен.

Заради положителното му показване програмата на Бернал е претърпяла смяна и той ще бъде включен измежду осемте колоездачи за тура. Първоначално колумбиецът беше очакван като водач за Обиколката на Испания.

Очаква се Бернал да кара в Тура дружно с четирикратния първенец Крис Фрум, който сега е в " Джиро д`Италия ". Сред другите планувани за Обиколката на Франция са Михал Квятковски, Джани Москон и Герант Томас.

One final climb and @Eganbernal of @TeamSky wins Stage 6 p/b @VisitCA and reclaims the yellow @Amgen Race Leader Jersey. #AmgenTOCpic.twitter.com/q81Emkaozo
— AmgenTOC (@AmgenTOC) May 19, 2018

Информацията удостовери и сътрудникът на Бернал Джузепе Акуадро. Италианецът, който е изобретател на множеството гении от Южна Америка, приказва преди началото на 16-ия стадий в Джирото.

" Решихме това след Калифорния. Мисля, че Еган това е по-добре, тъй като, в случай че отиде във Вуелта, ще има повече напрежение върху него. Всеки ще чака той да победи, а в тура ще бъде към по-опитни колоездачи, без фокусът да пада върху него ", сподели Акуадро пред " Марка ".

До момента Бернал не е взел участие в триседмична обиколка в кариерата си.

Дотук през годината колумбиецът завоюва купата на родината си в бягането по часовник, многоетапното съревнование " Оро и Пас ", беше втори в подреждането в Обиколката на Каталуня, където падна в последния стадий, и също по този начин приключи втори в Обиколката на Романдия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР