Колумбийският град Меделин закри музей, посветен на покойния наркобарон Пабло

...
Колумбийският град Меделин закри музей, посветен на покойния наркобарон Пабло
Коментари Харесай

В Колумбия закриха музей на Пабло Ескобар

Колумбийският град Меделин закри музей, отдаден на починалия наркобарон Пабло Ескобар, един от най-богатите нарушители в историята, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА и Агенция Франс Прес.

Музеят, който няма нужния лиценз да действа, е управителен от Роберто Ескобар, брат на някогашния началник на картела "Меделин ". Той бе затворен в сряда при взаимна интервенция на кмета на втория по величина град в Колумбия, заместник-министъра на туризма и миграционните служби. Музеят се намира в една от някогашните къщи на Ескобар. Там са изложени негови мебели, персонални движимости и коли, един от които с дупка от патрон.

"Не бих желал хората да идват в нашия град, в нашата страна, с цел да възхваляват престъпността. А още по-малко от това да забогатяват тези, които са нанесли най-вече вреди на страната ", съобщи пред публицисти кметът Федерико Гутиерес Сулуага. Според градския секретариат по сигурността туристите са плащали по 90 000 песос (около 30 долара) вход. Роберто Ескобар твърди, че не е имало такса за вход, а посетителите са давали дарения. На Роберто Ескобар е наложена санкция в размер на 36 милиона песос (12 200 долара).

Пабло Ескобар, считан за виновен за убийството на към 6000 души, бе убит от силите за сигурност през 1993 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР