Шакира обвинена в данъчни престъпления за втори път

...
Колумбийската поп звезда Шакира е обвинена в укриване на данъци
Коментари Харесай

Колумбийската поп звезда Шакира е обвинена в укриване на данъци за втори път от испанското правителство.

Прокуратурата в Испания твърди, че певицата е измамила държавата с 6,7 милиона евро (7,1 милиона долара, 5,8 милиона британски лири) през 2018 г.

Те казват, че това се е случило, когато тя не е декларирала милиони авансови плащания за световното си турне El Dorado, наред с други плащания.

Юридическият екип на Шакира каза, че не са все пак е получила известие за обвиненията в Маями, където сега живее.

Вместо това, те са били „фокусирани върху подготовката за процеса за фискалните години 2012-14 , което ще започне на 20 ноември“, казаха те в изявление пред агенция Ройтерс.

Новите обвинения зависят от факта, че през 2018 г. Шакира е живяла в Барселона с футболната звезда Жерар Пике и следователно трябваше да обложи всичките си международни приходи там.

Те твърдят, че вместо това тя е пренасочила парите си към „компании, установени в страни с ниско данъчно облагане и висока непрозрачност".

Шакира е изправена пред съда за шест отделни предполагаеми данъчни престъпления в Барселона този ноември - обвинения, които тя отрича.

В този случай тя е обвинена, че не е платила 14,5 милиона евро (15,3 милиона долара, 12,6 милиона британски лири) данък между 2012 г. и 2014 г., но многократно отрече да е извършил нарушение.

"Уверена съм, че имам достатъчно доказателства в подкрепа на моя случай и че справедливостта ще възтържествува в моя полза", каза тя през септември в интервю за Испанско издание на списание Elle.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР