Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд за да даде

...
Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд за да даде
Коментари Харесай

Шакира застана пред съда за укриване на данъци

Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд с цел да даде показания по допустимо укриване на налози.

Световноизвестната изпълнителка се яви в съда на Есплугес де Лобрегат в самостоятелната област Каталуния в 10:00 часа локално време. Шакира е обвинена в шест закононарушения, свързани с неплащане на подоходен и веществен налог за интервала 2012-2014 година. Според фиска, дължимите суми от изпълнителката възлизат на 14,5 милиона евро, оповестяват международните организации.

Прокуратурата упреква Шакира, че в интервала 2011-2014 година не е плащала налозите си в Испания, където е живяла. Тя е виновна обаче единствено за интервала 2012-2014, защото за отговорностите от 2011 година има отминалост.

Шакира живее на фамилни начала с футболиста на "Барселона " Жерар Пике публично от 2011 година Двамата имат две деца. 42-годишната певица се записва като поданик в Испания през 2015 година Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година представител на барселонската прокуратура сподели, че "това не подхожда на действителността " и акцентира, че сътрудникът на Шакира и техните деца живеят в региона на Барселона.

Адвокатите на Шакира упорстват, че по-голямата част от приходите преди 2014 година произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - изискване, с цел да заплаща налози в страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР