Алекс Мърдо губи телефонни привилегии в затвора, след като адвокатът записва телефонно обаждане за документален филм

...
КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Осъденият убиец Алекс Мърдо губи
Коментари Харесай

КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Осъденият убиец Алекс Мърдо губи телефонните си привилегии и своя затворнически таблет, след като адвокатът му го записа да чете записите в дневника си на призив за документален филм за неговия случай, казаха в сряда служители на отдела за изправителни затвори в Южна Каролина.

Политиката на затворите забранява на затворниците да говорят с медиите без разрешение, тъй като агенцията „вярва, че жертвите на престъпления не трябва да виждат или чуйте лицето, което ги е жертва, или члена на семейството им по новините“, каза говорителят на държавните затвори Кристи Шейн в изявление. телефонно обаждане, са проблеми с дисциплината в затвора, а не престъпление, каза Шайн.

Мърдо също загуби способността си да купува продукти в столовата на затвора за един месец. Той ще трябва да получи разрешение от служителите на затвора, за да получи друг таблет, който може да се използва за извършване на наблюдавани телефонни разговори, гледане на одобрени забавления, четене на книги или видеоуроци, каза Шейн.

55-годишният Мърдо е излежава доживотна присъда без замяна за убийството на жена си и по-малкия си син. Прокурорите казаха, че вече лишеният от адвокатски права адвокат се е притеснявал, че следователите ще установят, че е откраднал милиони от адвокатската си кантора и клиенти и се е опитвал да спечели съчувствие и да спечели повече време, за да прикрие престъпленията.

Мърдо категорично отрече убийствата както на следователите, така и на свидетелската скамейка.

Адвокатът на Мърдоу Джим Грифин записва Мърдо през юни да чете записи в дневник, който е водил по време на процеса за двойно убийство за предстоящия документален филм на Fox Nation по неговия случай, показват архивите на затвора.

Служителите на затвора изпратиха на Грифин бележка, че ако той съзнателно или несъзнателно помогне на Мърдоу да наруши правилата отново, той може да загуби способността си да говори с клиента си.

Грифин не отговори на съобщение от Асошиейтед прес в сряда.

Телефонните разговори между адвокати и затворници не се записват или преглеждат, тъй като техните разговори се считат за поверителни. Но служителите на затвора казаха, че са започнали разследване на Мърдоу, след като надзирател, преглеждащ други телефонни обаждания, чул гласа на Мърдоу при обаждане, направено в акаунта на друг затворник.

Мърдо каза, че паролата му за телефон не работи. Той също така е казал на следователите в затвора за записаните записи в дневника, според архивите на затвора.

Очаква се Мърдо да се признае за виновен на 21 септември във федералния съд по обвинения, че е откраднал милиони долари от клиенти, според съдебни протоколи. Това ще бъде първият път, когато той признава за престъпление в съда.

Мърдо също е изправен пред около 100 обвинения в щатския съд. Властите казаха, че той е откраднал милиони от клиенти, които са претърпели инвалидизиращи наранявания и са се нуждаели от пари за медицински грижи. Той е обвинен в кражба от адвокатската кантора на семейството си и помага в управлението на група за наркотици за пране на пари. Властите казаха, че той е помолил приятел да го убие отстрани на самотна магистрала, за да може синът му да получи 10 милиона долара застраховка живот. Изстрелът само одраска главата на Мърдо.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР