Колумбия нареди временно освобождаване на повече от 4 000 затворници,

...
Колумбия нареди временно освобождаване на повече от 4 000 затворници,
Коментари Харесай

Коронавирус: И Колумбия освобождава затворници

Колумбия подреди краткотрайно освобождение на повече от 4 000 пандизчии, в опит да понижи пренаселеността в пандизите и да предотврати разпространяването на ковид, заяви Агенция Франс Прес.
Двама пандизчии към този момент са умряли от COVID-19 в южноамериканската страна, акцентира БГНЕС.
" Хуманитарното " освобождение има за цел да обезпечи на " хората, които са най-уязвими от вируса, да излязат от пандиза и да бъдат под домакински арест и да подобрят здравната си отбрана ", съобщи президентът Иван Дюк по колумбийското радио.
Сред пандизчиите, които ще се възползват от това са тези на възраст над 60 години, тези със заболяване или увреждания, тези, които са излежали най-малко 40 % от присъдата си, кърмещи майки и други с деца под три години, съобщи министърът на правораздаването Маргарита Кабело.
" Това е една от ограниченията, които одобряваме ", с цел да се оправим с пандемията, сподели Кабело и добави, че броят им може да се усили.
След шест месеца пандизчиите ще би трябвало да се върнат в пандиза, с цел да изтърпят присъдите си. Нарушаването на изискванията на техния домакински арест би довело до повторното им затваряне, сподели министърът.
Правителственият декрет не се ползва за пандизчии, принадлежащи към въоръжени групи или наказани за наркотрафик, полови закононарушения или закононарушения против човечеството.
Решението идва три седмици откакто при протестите в затвор в Богота починаха 23-ма, а 91 бяха ранени.
Колумбия е записала над 3 000 случая на COVID-19, в това число 127 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР