Колумбия екстрадира в САЩ най-издирвания бос на наркокартел Дайро Антонио

...
Колумбия екстрадира в САЩ най-издирвания бос на наркокартел Дайро Антонио
Коментари Харесай

Колумбия екстрадира в САЩ един от най-издирваните наркобосове /снимки/

Колумбия екстрадира в Съединени американски щати най-издирвания необут на наркокартел Дайро Антонио Усуга, прочут като Отониел, заяви нощес в Twitter президентът Иван Дуке, съобщи ДПА. "Днес законността, върховенството на закона, обществената власт и правораздаването тържествуват ", написа Дуке в обществената мрежа и съобщи, че Отониел може да бъде сравняван само с известния наркобарон Пабло Ескобар.
Според Дуке Отониел е бил задържан в джунглата в региона Ураба в северозападна Колумбия в края на октомври и отведен в столицата Богота. Оттогава е държан под стража.
Колумбийското държавно управление беше оповестило премия от 3 милиарда песо (около 800 хиляди долара) за информация за местонахождението на Отониел, а Съединени американски щати предложиха 5 милиона $ на този, който окаже помощ за откриването му.
Освен в трафик на опиати 50-годишният Отониел е упрекнат в ликвидиране, изнудване, похищение, скрит план и набиране на малолетни за потребностите на неговата незаконна организация. Обвинен е в трафик на опиати от Южния окръг на Ню Йорк и е включен в листата на най-издирваните лица на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (ДЕА).
Във видеоклип Дуке съобщи, че откакто изтърпи присъдите по тези закононарушения, наркобосът ще се върне в Колумбия, с цел да заплати за закононарушенията, които е направил там.
Наркокартелът на Отониел, наименуван Кланът на залива, който набира членове най-вече от някогашни десни паравоенни формирования, се счита за една от най-мощните наркоорганизации в Колумбия, виновна за контрабандата на тонове кокаин в Централна и Северна Америка, показва ДПА.
Занимава се и с противозаконен рандеман на потребни изкопаеми и рекет и се счита, че е виновен за многочислени убийства и изселвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР