Колумбиецът Мигел Анхел Лопес спечели 15-ия етап на Обиколката на

...
Колумбиецът Мигел Анхел Лопес спечели 15-ия етап на Обиколката на
Коментари Харесай

Нова колумбийска звезда се роди на Вуелтата


Колумбиецът Мигел Анхел Лопес завоюва 15-ия стадий на Обиколката на Испания и записа втори триумф в тазгодишната Вуелта.

Лидерът и победител в Тур дьо Франс Крис Фрум освен резервира лидерската си позиция в генералното класиране след втория следващ планиниски стадий, само че и усили задатъка си пред преследвачите.

Лопес изкова успеха си в последното нанагорнище, откакто нападна лидерската позиция дружно с Алберто Контадор. След това той направи мощен спринт и остави зад тила си Илнур Закарин от Русия, който завърши втори.

Днешният стадий беше с дължина 129.4 км от Алкала ла Реал до Алто Ойя де ла Мора, а времето на спечелилия е 3 часа, 34 минути и 51 секунди. Закарин остана на на 36 секунди от 23-годишния колумбиец. Трети остана Вилко Келдерман от Холандия на 45 секунди.

Фрум завърши 5-и на 47 секунди, а вторият във краткотрайното генерално класиране Нибали е 7-и на 53 секунди.
В генералното класиране британецът води с общо време 62 часа, 6 минути и 25 секунди, на 1:01 минути пред Нибали. С днешните си положителни резултати руснакът Закарин е 3-и на 2:08 минути от лидера.

Иначе в днешния стадий рано се откъсна група от осем бегълци, само че те бързо бяха погълнатаи от пелотона. Още при започване на изкачването на Сиера Невада в офанзива потеглиха Лопес и Контадор, които в един миг натрупаха преднина от близо минута пред колоната. Шест километра преди финала Лопес потегли напред, като изостави Контадор, а дружно с него потегли и Роман Барде, като двамата изпревариха беглеца Адам Йейтс.

В същото време Контадор " издъхна " и беше обхванат от пелотона. В същото време Фрум беше зает да отбива офанзиви, като в помощ му бяха двама съотборници. Нибали опитва да тормози британеца 14 км преди финала, само че самичък се отхвърли от маневрата си и се завърна в колоната, а на финала даже беше надвит от Фрум, който прибави 6 секунди към задатъка си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР