Колсан Мигс е родом от Крим и екомандир на минохвъргачна

...
Колсан Мигс е родом от Крим и екомандир на минохвъргачна
Коментари Харесай

От фронта в Донбас: Доброволци разказват какво е да си на война в 21 век

Колсан Мигс е родом от Крим и е пълководец на минохвъргачна единица в украинската 80-та обособена галисийска въздушно-щурмова бригада.

Той споделя, че Русия към този момент го е принудила да напусне дома си два пъти - първо посредством анексирането на Крим през 2014 година, по-късно с пълномащабното си навлизане в Украйна през 2022 година

" Тогава живеехме в Харков. Детето ми към момента е там ", споделя Мигс пред Voice of America (VOA) . Баща му и до през днешния ден живее в Крим с мащехата му, която съгласно военнослужещия е станала " жертва на съветската агитация ". " Тя споделя, че ние сами се обстрелваме. Че руснаците не удрят цивилни. И тя ми споделя всичко това по телефона, до момента в който се пробвам да спася хора, ранени от следващия съветски обстрел ", прибавя Колсан със страдание.

В минометната част на Колсан Мигс има петима души. Един от тях е 53-годишен украинец , родом от Тел Авив. Всички го назовават " Дядото " .

Войната го заварва в Полша, където работи като строител. Пристига в Украйна незабавно след нахлуването на съветската войска. " Не споделих нищо на никого, когато дойдох. Просто отидох доброволец да се удрям за страната си . Започнах службата си в град Снегуровка в Николаевска област. И оттова пристигнах в Донбас ", споделя Дядото.

Минохвъргачните подразделения, в които са причислени Кослан и Дядото са на позиции непрекъснато . Мигс споделя, че екипът му употребява дронове, с цел да насочва тъкмо своите цели.

В региона на Донбас има както остарели минохвъргачки руско произвеждане, по този начин и нови оръжия, изпратени в Украйна от Запада . Те се се употребяват тук за офанзиви против противников позиции и обезпечаване на прикритие за атакуващи самолети, пишат още от Voice of America (VOA) .

Източник:Voice of America (VOA), Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР