Колосалният театрален комплекс в Тайпе и електроцентралата в Копенхаген със

...
Колосалният театрален комплекс в Тайпе и електроцентралата в Копенхаген със
Коментари Харесай

10 доказателства за човешкия гений, който ще се появят през 2018-а

Колосалният сценичен комплекс в Тайпе и електроцентралата в Копенхаген със ски писта на покрива са измежду невероятните нови здания, които ще се появят през тази година.

Арт център Tapei Performing, Тайван

Фирма " Рем Колхаас " за пръв път разкри дизайна на този сценичен комплекс в тайванската столица през 2009 година, който най-сетне ще отвори порти през 2018 година

Центърът за представления и изкуства в Тайпе ще предложи три зали, измежду които огромен спектакъл с 1500 места и спектакъл с 800 места, единият от които ще се намира в голяма сфера.

Електроцентрала, Дания



Феновете на архитектите от BIG ще се радват да схванат, че през 2018 година компанията най-сетне ще открие своята електроцентрала в Копенхаген със ски писта на покрива.

Сградата ще се похвали и с комин, който изпуска пръстени пушек. Очаква се планът да " преобрази усещанията на хората " за постройките за публично прилагане.

Новата централна библиотека Крайстчърч, Нова Зеландия



Schmidt Hammer Lassen Architects проектира тази златна библиотека, с цел да размени тези, останали разрушени от земетресенията, които поразиха Крайстчърч през 2010 и 2011 година

Тя ще бъде формирана от три блока, предлагащи както цифрови технологии, по този начин и списък на локалното завещание.

Ваканционно населено място, Англия



Поради отдръпване на архитекта, постройката закъсня мног. Все отново се чака това да бъде един от първите приключени парцели от Living Architecture.

Той ще отвори най-накрая през 2018 година, и ще се отличава със стени от бетон и пет стаи за посетители.

V&A Dundee, Англия



Японският проектант Кенго Кума проектира музея V & A в Дънди, Шотландия. Сградата ще разполага с фасада от хоризонтални бетонни линии и подострен ъгъл, който се извисява над водата като нос на лодка.

Coal Drops Yard, Англия



Студиото на Томас Хедъруик трансформира викторианския двор за въглища в шопинг дестинация. Сградите ще бъдат изцяло актуализирани и ще бъдат приспособени по този начин, че техните обичайни покриви да се извиват един към различен и да се приближават.

Национална библиотека, Катар



Потребителите на Instagram към този момент видяха прелиминарен обзор на тази библиотека в Доха - втората постройка от листата на OMA.

Проектът от 45 000 квадратни метра ще бъде разграничен на три крила, всяко от които има друг вид библиотека.

Националната библиотека ще съдържа материали за наследството на Катар и района, библиотеката на университета и научните отдели ще съдържат просветителни запаси, а социална библиотека пък ще служи на локалната общественост.

Кула Leeza Soho, Китай



Архитектите на Заха Хадид имат редица здания, които ще бъдат приключени през 2018 година, в това число някои впечатляващи хотели. Но един от най-вълнуващите е този 207-метров небостъргач, който ще разполага с най-високия атриум в света.

Той ще се върти на 45 градуса и най-горните етажи ще се наредят с оста изток-запад към Lize Road - една от основните улици на Западен Пекин.

Paradise City, Южна Корея



Един от най-екстравагантните планове, които ще бъдат осъществени през идната година, е този развлекателен комплекс, който MVRDV построява в южнокорейската столица. Той ще включва нощен клуб и търговски център, които са проектирани по този начин, че да се сливат със прилежащи фасади.

Главният вход ще бъде маркиран с огромен златен кръг, който ще се вижда от туристи, които кацат на близкото летище Инчеон.

Новата централна библиотека в Калгари и библиотеката Plaza, Канада



Новите здания, които ще бъдат приключени в Канада през идната година, включват тази социална библиотека, която Snøhetta построява към железопътна линия. Облицованите с дървета арки на входа на постройката ще демонстрират типичните за Алберта обединения на облачните частици.

Те ще водят до превъзходно осветлен атриум, осигуряващ " витално, приветливо и налично публично пространство " в сърцето на града.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР