Колосалните инвестиции и дългосрочната планирана програма на телевизионен гигант са

...
Колосалните инвестиции и дългосрочната планирана програма на телевизионен гигант са
Коментари Харесай

Нина Рангелова: Инвестициите и телевизията може да спрат отлагането на Олимпиадата


Колосалните вложения и дълготрайната планувана стратегия на ефирен колос са измежду обнадеждаващите „ спирачки “ Олимпийските игри в Токио да не бъдат анулирани. Така съобщи за Студио Спринт една от значимите фигури в българското плуване Нина Рангелова, която е взела участие три пъти на най-престижния състезателен конгрес.

Студио Спринт влезе в нейния дом в Съединени американски щати и до момента в който отговаряше на въпросите, Рангелова от самото начало държеше тримесечния си първороден наследник Лукас.

„ Ако епидемията на ковид бъде овладяна, даже на равнището, което е сега, Олимпийските игри в Токио не би трябвало да бъдат анулирани. И то освен поради разочарованието на спортисти, треньори и всички свързани, само че и финансова позиция, показа Рангелова. - Знаем за какви средства става дума. Един от огромните спонсори на МОК - американският ефирен колос NBC, доколкото знаем е виновен за 2/3 от бюджета (на Международния олимпийски комитет). Сами си давате сметка, че няма вид за отсрочване през есента. NBC има други планови събития – колежански спорт, американски футбол, баскетбол. Не мисля, че има метод анулирани. Освен в случай че нещата не се развият до безспорни големи крайности. “

Най-бързата българка във водата акцентира, че прави уточнението, че разсъждава хипотетично.

„ Ако вероятно бъдат анулирани Олимпийските игри в Токио, ще бъде доста разочароващо за спортистите и треньорите. Най-вече за тези, които знаят, че ще им е последна Олимпиада. Ако това се бе случило с мен през 2016 година (Рио де Жанейро), разочарованието би било просто извънредно “, сподели още притежателката на над 70 национални върха.

Рангелова разяснява и възбраната на Русия за присъединяване на Олимпийските игри.

„ За мен има политически аспект Русия да не бъде позволена до Олимпийските игри. Всички знаем по какъв начин се тестват пробите за допинг. По-развитите страни имат опция да развиват лекарства, допринасящи за по-високите спортни резултати, които не са разпознати към момента като неразрешени. И надлежно федерации с по-големи бюджети може да си разрешат създаването на такива лекарства.

Не считам, че всички съветски спортисти би трябвало да бъдат поставяни под един знаменател. Със сигурност и в останалите страни има вземащи допинг. Въпросът е за какво някои са хванати, други не “, изясни четирикратната финалистка на европейски шампионати.

Завършила висшето си обучение в Америка, Рангелова изясни по какъв метод положителният български плувец може да вдигне още класата си, учейки и тренирайки в американски университет.

„ Разликата идва най-много в отношението към спортиста, в организацията, в методиката. Всичко е доста проведено. Програмата ти е напрегната през целия ден, само че знаеш по кое време си на подготовка, по кое време на лекции. Когато тренираш в Съединени американски щати, не се разконцентрираш в разнообразни действия, не би трябвало да мислиш какво да ядеш, по кое време да отидеш на възобновяване. Всичко ти е подредено. В Съединени американски щати за първи път усетих и разбрах, че плуването е нещо по- огромно от теб. Самото отношение към спорта и тренировките се трансформира, когато знаеш, че и други хора зависят от твоето показване “, добави Рангелова.

Говори за комерсиализацията в сините спортове.

Разсъждава по тематиката може ли да бъде правено съпоставяне сред най-великия плувец Майкъл Фелпс и посочения за негов правоприемник Каелъб Дресъл.

По Коледа Рангелова стана майка за първи път и пред Студио Спринт приказва по какъв начин появяването на дребния Лукас, с който бе от самото начало на изявлението, я промени.

Рангелова показа за благотворителния търг, който направи с нейни шампионски бански костюми за лекуването на дребната Ани - щерка на плувния треньор Панайот Паздерков.

Момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, диагностицирана с детска церебрална парализа (Спастична квадрипареза) и към момента не може да върви, сяда независимо и даже пълзи мъчно. В нужната сума от 35 хиляди лв. са включени нужните проучвания, лекарства, процедури, превоз и престой в Китай.

Благодарение на търга на бански сумата бе събрана за няколко дни, откакто се включиха и други наши състезатели, а пред басейните на разнообразни шампионати бяха сложени кутии за дарения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР