Колоритният знаменосец на Тонга от церемонията по откриването на Рио

...
Колоритният знаменосец на Тонга от церемонията по откриването на Рио
Коментари Харесай

Голият знаменосец на Тонга ще кара ски в ПьонгЧанг

Колоритният знаменосец на Тонга от церемонията по откриването на Рио 2016 Пита Тауфатофуа още един път ще прикове погледите на целия свят . Таекуондистът, който до скоро не се беше качвал на ски, завоюва квота за надпреварите по ски тичане на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг .

Изваяният Тауфатофуа стана шлагер по време на церемонията по откриването на летните игри в Бразилия, откакто носеше флага на Тонга гол до кръста, щедро намазан с олио.



Любопитното е, че остров Тонга се намира в Тихия океан, а там въобще не вали сняг. Средните годишни температури в региона варират сред 24 и 29 градуса. Това обаче не отхвърля спортиста да преследва новата си олимпийска фантазия.


Пътят на Тауфатофуа към игрите в Южна Корея е съвършен сюжет за филм. До предходната година той в никакъв случай не се бе качвал на ски. Възползва се от смяната в разпоредбите на Международната федерация по ски, която разреши точките от летните надпревари по ролер ски да се броят за олимпийската подготовка в ски бягането.

И въпреки всичко Пита първо трябваше да се научи да кара ролер ски и да смъкна съществено количество килограми.

And For My Next Trick @tongaskiteam

A post shared by Pita Taufatofua (Pita T) (@pita_tofua) on Oct 14, 2017 at 2:47pm PDT

Живее в Бризбейн, Австралия, където също няма сняг. Не може да кара непрекъснато по 30 часа и да спи в колата си единствено с цел да се качи на снега на най-близката планина. Затова в началото тренировките му са на плажа.


Междувременно взима заем от 30 хиляди $, с цел да преследва зимната си олимпийска фантазия.

Тренира интензивно и съумява да замине за Колумбия през ноември, където записва четири от петте нужни времена за квота. Среща обаче нов проблем - надпреварите с ролер ски са към своя край. Време е за сняг.



Но това единствено го окуражи . Измисля тактика. " Съюзява се " със спортисти от разнообразни екзотични страни, намира си треньор и наема бунгало в австрийско село. Всеки ден става на разсъмване и кара ски до рухването на нощта. Добива убеденост, че ще се класира за зимните олимпийски игри в една от оставащите четири седмици.

През първите три уикенда не съумява. За последния си опит в Исландия кара осем часа през тежките условия на задаваща се лавина. Състезава се и записва нужния резултат за по този начин жадуваната квота.

Говорителят на Международната федерация по ски декларира, че Тауфатофуа ще попадне в тима на Тонга по ски тичане, тъй като... той е целият тим .


On the last day of my Olympic qualification, at the end of the world, I said a little prayer before my race and then a miracle happened!:)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР