Колоритният светски хроникьор Любомир Милчев-Денди притежава уникална колекция от аксесоари

...
Колоритният светски хроникьор Любомир Милчев-Денди притежава уникална колекция от аксесоари
Коментари Харесай

Денди има антики за 1 милион - гладувал, за да харчи за скъпото си хоби

Колоритният всемирски хроникьор Любомир Милчев-Денди има неповторима сбирка от аксесоари с историческа и културна стойност, разбра HotArena.

Повечето от сребърните украшения, с които обича да се кичи писателят, са същински антики. В сбирката на ексцентрика има порцеланови статуетки, картини, сребърни пудриери, табакери, бижута и принадлежности за хранене, писа „ Уикенд “.

За първи път обаче Денди театралничи със скъпоценностите, които има. Според антиквари, цената на всички антични предмети и бижута, които Денди къта, са за към 1 млн. лв.. Някои от тях му били подарени, а други си купувал самичък от антиквариатите.  

Въпреки че домът му е много непретенциозен и живее чартърен след развода със брачната половинка си Юлия, Денди продължавал да търпи ограничения, с цел да поддържа обичаните си и много скъпи занимания. Най-голяма уязвимост му били сребърните движимости и той не криел, че се е лишавал от храна поради тях.

Когато преди няколко години столичният бонвиван влезе в Къщата на „ ВИП брат ”, той мъкнеше личните си принадлежности за хранене и други полезности, които се страхувал да не му откраднат. Денди се тормозил, че до момента в който е в риалити шоуто, крадци може да завлечен антиките му, по тази причина се накичил с част от уникатите и влезнал с тях в предаването. 

Гравюра от XVII век на Краля Слънце е измежду най-ценните предмети, които Денди има. Преди да попадне при него, тя е била благосъстоятелност на столичния проектант Васильов, велможа на цар Борис III.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР