Колоритна фигура от войната в Украйна загина на бойното поле.Загина

...
Колоритна фигура от войната в Украйна загина на бойното поле.Загина
Коментари Харесай

Най-известният казак Бабай падна на бойното поле

Колоритна фигура от войната в Украйна почина на бойното поле.

Загина един от водачите на бойците на така наречен " ДНР ", най-известният " казак " - Александър Можаев ( " Бабай " ).

Информацията за унищожаването му беше доказана в Телеграм от офицера от Въоръжените сили на Украйна Анатолий Щтефан - Щирлиц.

" Александър Можаев - Бабай - най-сетне стигнахме и до него. Благодаря на бойците на Запорожко направление. Слава на Украйна и нейните бойци ", показа той.

По-рано през днешния ден, 19 октомври, в съветски уеб сайтове се появи информация за смъртта на Бабай. Те настояват, че той е „ починал като воин “, съобщи OFFnews.bg.

Бабай е роден в съветския Краснодарски завършек на 21 септември 1977 година в град Белореченск, уж в „ казашко “ семейство. През 1995 година става член на „ казашката “ войска.

От 1995 година до 1997 година служи в Руската войска в Санкт Петербург в част за Противовъздушна отбрана и получава звание старши сержант. След армията работи в склад - управлява товаро-разтоварни интервенции.

„ Казакът “ в Русия е излежал 5 години затвор за продажба на канабис и съумява да избягал от чиновниците на реда за опит за ликвидиране.

В Донбас той се трансформира в " воин ". Можаев стартира да се сражава срещу украинската страна през 2014 година, в това число взе участие в завладяването на административни здания в Краматорск и Славянск, Донецка област. Още през 2014 г. той обещаваше да „ превземе Киев “ за няколко дни.

През лятото на 2014 година терористът Игор Гиркин - Стрелков, който беше един от водачите на бойците на „ ДНР “, упрекна Можаев в дезертиране.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР