Колоритна българска група посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в

...
Колоритна българска група посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в
Коментари Харесай

Рут Колева празнува 70 години китайско-български отношения

Колоритна българска група посети дестилерията на компания Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай H. Пр. дипломат Григор Порожанов, дипломат на България в Китай, посрещна певицата Рут Колева, барабаниста и управител Боян Бояджиев и Влад Гицоайка – представител на Маутай за България.

В състава на българската делегация бяха брачната половинка на посланика госпожа Камелия Кирий и аташето по културни и просветителни въпроси Мария Иванова. Българските посетители бяха посрещнати на най-високо равнище от президента и вицепрезидента на Маутай и други членове от управлението на компанията. Президентът Ли Баофан изрази задоволството си от развиването на марката в България, както и развиването на взаимоотношенията сред България и Китай.

Посланик Порожанов посочи възхищението си от мистериозната напитка и акцентира близостта на двата народа в доста връзки. Той съобщи, че следи с огромен интерес развиването на Маутай, компания, която е към този момент No.6 в Китай по пазарна капитализация и насочи покана към господин Ли Баофан да посети България, с цел да се запознае с българските питиета и обичаи.

На публична вечеря Рут, която преди малко приключи следващото сполучливо турне в Китай, подкрепено от Маутай България, поздрави присъстващите с един от шлагерите си Близо и подари последния си албум на бурно приветствалите я домакини.

Гостите се любуваха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на именитото байджу, прозвеждано от житната просвета сорго. Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан показа, че от години не е имал по-забавна, приятна и същински другарска среща с задгранична делегация и даде обещание да посети България в най-близко бъдеще.

Той побърза още веднъж да предложения Рут Колева за нови събития и посещение в Китай. В началото на месец май певицата показа България в културния сегмент на огромния конгрес 16+1 в Пекин, който е с фокус икономическите връзки сред Китай и Източна и Централна Европа. Малко преди да започва своето второ европейско турне Рут Колева ще бъде специфичен посетител на Sofia Bar Show.

На 15-и май, от 15.30 часа, в зала EFE на столичния хотел Маринела, най-мистериозната напитка Маутай и представителите на азиатското байджу за България провеждат извънреден Master Class. Гости и експерти ще имат опция да дегустират огнения балсам, както и коктейлни миксове.

Водещ на събитието ще бъде Александър Симеонов, създател на Номад Барман, с повече от двадесет години опит зад бара.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР