Колониализмът е престъпление, вършено от САЩ, Великобритания и други западни

...
Колониализмът е престъпление, вършено от САЩ, Великобритания и други западни
Коментари Харесай

Китайски представител в ООН призова Западът да преосмисли историята на колониализма

„ Колониализмът е закононарушение, вършено от Съединени американски щати, Англия и други западни страни в предишното, и тъмен миг в историята, предизвикало голяма психическа контузия на човечеството “, съобщи зам.-представителят на Китай в Организация на обединените нации Ли Сун на провелата се на 28 септември полемика в границите на 51-вото съвещание на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида на тематика „ Негативното въздействие на колониализма върху човешките права “.

Ли Сун прикани западните страни да премислят историята на колониализма и подхващат дейности за поправяне на грешките. „ Китай приканва западните страни да отхвърлят потреблението на въпроса за правата на индивида като мотив за интервенция във вътрешни работи на която и да е страна, неговото политизиране и изключително смени на държавни управления под предлог отбрана на човешките права “, съобщи Ли Сун.

Представителят на Китай посочи, че на фона на пандемията от COVID-19 развитите страни би трябвало да подхващат действителни ограничения като опрощаване на задължения, оказване на помощ, трансфер на технологии и други за обезпечаване правото на развиване на някогашните си колонии.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР